Stiri: Finante

Visa: Plăţile cu dispozitivele mobile, în creştere

24.02.2014

Numărul serviciilor de plăţi mobile oferite de Visa în colaborare cu partenerii săi în Europa s-a dublat în ultimele 12 luni, plăţile mobile fiind la ora actuală disponibile pe mai multe pieţe europene.

De asemenea, contribuind la pregătirea terenului pentru tranziţia la plăţile contactless mobile, gradul de utilizare a cardurilor contactless şi infrastructura necesară s-au extins rapid , iar plăţile contactless Visa sunt disponibile acum în de două ori mai multe  ţări europene faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În prezent, există aproape 80 milioane carduri contactless şi 1,3 milioane terminale Visa, iar numărul lanţurilor comerciale şi al micilor comercianţi care acceptă plăţile contactless continuă să crească într-un ritm susţinut.

“Reflectând tendinţa de a oferi consumatorilor posibilitatea de a plăti mai simplu, oriunde s-ar afla, cu orice dispozitiv doresc, Visa a încheiat parteneriate cu jucători din domeniul telefoniei mobile şi al industriei plăţilor pentru a oferi consumatorilor o gamă de servicii sigure, de ultimă generaţie, care să îi ajute să plătească, să fie plătiţi şi să îşi gestioneze banii”, au explicat reprezentanţii companiei, într-un comunicat de presă.

Astfel, pentru a putea oferi aceste servicii şi multe altele, Visa colaborează cu operatori de reţele mobile, bănci, comercianţi, producători de echipamente şi furnizori de software în vederea extinderii disponibilităţii şi adoptării serviciilor de plăţi mobile în întreaga lume.

Mary Carol Harris, director Plăţi Mobile pentru Visa Europe, a declarat că acum consumatorii din Europa au acces la o gamă largă de servicii mobile.

În plus, Christian Wirtz, director mCommerce al Grupului Vodafone a explicat că a fost lansată cu succes în Germania şi Spania aplicaţia de plăţi mobile Vodafone Smartpass, primul serviciu pentru platforma mWallet, iar compania va continua implementarea ei în Marea Britanie şi Olanda începând din această primăvară.

“Suntem entuziasmaţi de amploarea plăţilor mobile în Europa şi aşteptăm cu nerăbdare să vedem ce ne rezervă pe viitor parteneriatul cu Visa prin care vrem să punem serviciile de plăţi mobile la dispoziţia clienţilor noştri. ”, a continuat acesta.