Stiri: IT&C

Visa şi Apple lansează serviciul de plăţi Apple Pay

10.09.2014

Visa şi Apple au lansat serviciul de plăţi Apple Pay, Visa sprijinind astfel plățile realizate de consumatori cu iPhone 6, iPhone 6 Plus si Apple Watch. Participarea instituțiilor financiare în Statele Unite, și în cele din urmă si în alte piețe, va face posibilă adăugarea cardurilor Visa de debit şi de credit la serviciul de plăți Apple Pay, care va permite clienților să realizeze cumpărături într-un mod sigur şi usor la comercianţii acceptatori atât în magazine, cât şi în aplicaţii.

„Intrarea Apple pe această piață reprezintă un element esenţial în ecosistemul plăților mobile. Acesta este un moment semnificativ pentru plățile digitale, care demonstrează avântul serviciilor contactless şi de telefonie mobilă”, a declarat Steve Perry, Chief Digital Officer, Visa Europe.

Acesta a spus că Visa Europe a condus dezvoltarea plăților NFC încă de când a lansat primele carduri și terminale contactless, în 2007. La ora actuală există peste 1,5 milioane de terminale contactless Visa în magazinele din întreaga Europă – toate pregatite să accepte plăți cu telefonul mobil.

“Decizia Apple de a intra pe acestă piaţă reflectă amploarea oportunităţii existente în prezent în domeniul plăților digitale. Sprijinul său va susţine nivelul de conştientizare şi de utilizare a serviciilor contactless în întreaga lume – anticipăm un «efect de halou», de care vor beneficia toți jucătorii din ecosistemul de plăți mobile”, a continuat Steve Perry.

Conform lui cele două companii lucrează îndeaproape pentru a aduce acest nou serviciu pe piaţa din Europa.