Fermele Crevedia, supuse unui proces de reorganizare și unui plan de investiții de amploare. Vitall a intrat pe piața de furaje în anul 2012, cu scopul de a oferi un mod mai natural și mai sănătos de hrănire a animalelor din ferme. În anul 2017, compania a preluat fermele și abatorul Avicola Crevedia. Încă de la început, VITALL și-a propus să continue tradiția pe care Avicola Crevedia a urmat-o în cele aproape șase decenii de existență și să investească în companie în vederea obținerii unor produse de calitate superioară. În acest sens, Fermele Crevedia au fost supuse unui proces de reorganizare dar și unui plan de investiții în tehnologie modernă și performantă.
VITALL oferă clienţilor produse obţinute 100% din pui crescuţi în Fermele Crevedia, cu furaje producţie proprie
Gama de produse comercializate este extinsă și include pui întreg, porționat, dezosat, organe – atât refrigerate, proaspete, cât şi congelate. În prezent, compania a împărțit fermele în mai multe unităţi mici, cu o densitate mai mică, mult mai adaptate nevoilor și bunăstării puilor.
O particularitate în întreg lanțul de producere a cărnii de pui o reprezintă faptul că în toate fermele companiei asigurarea hranei se face dintr-un singur loc și anume fabricile de furaje combinate proprii, oferind astfel aceeași furajare întregului efectiv de păsări. Se generează în acest mod un grad de uniformitate în creșterea păsărilor, dar și un control strict al calității furajelor administrate.
Produsele Vitall, certificate în domeniul calității și siguranței
Abatorul de Păsări al Vitall deţine multiple certificări în domeniul calității și siguranței alimentare printre care gradul de certificare cel mai înalt – International Food Standard (IFS), gradul de certificare nivel mediu – British Retail Consortium (BRC) Food Standard, certificare HALAL. Toate aceste certificări contribuie la competitivitatea externă a companiei și atestă respectarea celor mai stricte reglementări internaţionale în ceea ce priveşte siguranţa alimentară şi calitatea produsului, graţie sistemului integrat de producţie.
Produsele exportate au aceeaşi calitate cu cele distribuite pe piaţa internă
Mixul nutriţional al puilor este 100% asigurat din ingrediente vegetale, iar puii sunt crescuţi în condiţii naturale, lipsite de stres, fiind sub observaţia zilnică a medicilor veterinari, în conformitate cu exigenţele codului european de bune practici în domeniu. După abatorizare, carnea este verificată constant prin analizele de laborator, atât de către departamentul de calitate intern, cât şi de reprezentanţii organismelor de reglementare sanitar-veterinare. De asemenea, sistemul revoluţionar de refrigerare permite o răcire rapidă a cărnii. Refrigerarea şi ambalajele de ultimă generaţie oferă cărnii o valabilitate de până la 14 zile.
Investiții în tehnologie modernă și performantă
Produsele VITALL sunt destinate atât consumului intern cât și exportului. Exporturile reprezintă o componentă importantă din planul de vânzare al companiei. 30% din valoarea producției ia calea exportului, ajungând pe piețele din Ungaria, Bulgaria, Anglia, Croația și Macedonia. Produsele aflate în topul listei pentru piețele externe sunt reprezentate de pieptul de pui, iar pentru consumul intern, de pulpele de pui.
VITALL a dezvoltat de-a lungul timpului numeroase parteneriate durabile cu retaileri care vând exclusiv produsele brandului. În plus, produsele VITALL ajung și în rețeaua de supermarketuri / hipermarketuri.
“Am investit în tot ceea ce înseamnă utilaje pentru creșterea păsărilor. De asemenea, în curând vom pune în funcțiune cea mai modernă fabrică de nutrețuri combinate din România, cu o capacitate de 30 de tone pe oră într-o singură linie, cu o capacitate de depozitare cereale de 20.000 tone și extrudare soia 2 tone/oră”, ne-a declarat Dl. Mădălin Enescu, CEO al VITALL.
Până în prezent, Fermele Crevedia au fost supuse unei intense reorganizări, dar și unui plan de investiții în tehnologie modernă și performantă
Prin procesul de rebranduire pe care compania l-a inițiat s-a încercat o delimitare față de ultimii 10 ani, de fostul management și de modalitatea în care păsările erau crescute. În prezent, acestea beneficiază de condiții de viață optime, la standarde internaționale.
“Am dorit să ducem mai departe tradiția produselor Avicola Crevedia, să ne apropiem cât mai mult de nevoile consumatorilor noștri și să le putem oferi un produs de calitate superioară, «aparte», așa cum își doresc”, a continuat Dl. Enescu.
Grijă pentru bunăstarea animalelor
În prezent, VITALL a împărțit fermele existente în mai multe unităţi mici, cu o densitate redusă, mult mai adaptate nevoilor și bunăstării puilor. În acest moment, VITALL deține 10 ferme proprii în localitățile Crevedia, Dâmbovița și Coșoveni, Dolj.
De-a lungul timpului, compania a investit foarte mult în tehnologie, în tot ceea ce înseamnă utilaje pentru creșterea păsărilor, atât pentru a eficientiza munca, dar și pentru a asigura condiții mai bune păsărilor din fermă.
În prezent, multe hale sunt prevăzute cu geamuri astfel încât puii să aibă acces la lumină naturală. O parte dintre aceste hale au fost dotate cu padocuri în aer liber, astfel încât puii să poată decide dacă să iasă afară sau să stea înăuntru.
Preocuparea pentru bunăstarea puilor este unul dintre acele detalii care definesc fermele mai mici
Aceste ferme sunt acelea în care atenția și grija față de produsul obținut la final este mult superioară față de limitările pe care le poate genera o unitate avicolă de mari dimensiuni, unde contează foarte mult volumele. Dacă într-o fermă super-intensivă se ajunge să se populeze cu 20-22 de pui pe metrul pătrat, fermele VITALL sunt populate cu 16-17 pui. Dacă luăm în calcul și suprafața padocurilor, puii aproape că își dublează spațiul și suprafața pe care pot să iasă, să trăiască liber.
“Așadar în momentul de față, creștem, tăiem și abatorizăm cam cu 30% mai puțin decât o făceau vechii proprietari”, declară reprezentanții companiei.
Normele europene, respectate cu strictețe
În prezent, compania Vitall are peste 500 angajați care beneficiază de numeroase facilități financiare precum și de programe periodice de formare profesională și consolidare a echipei.
Normele europene sunt respectate integral și cu strictețe în cadrul tuturor activităților companiei. “Te poți diferenția foarte bine cu lucruri care nu sunt impuse, dar pe care le găsești în preferințele oamenilor. Tendința de piață merge către un pui mai gustos, un pui crescut mai aproape de cel pe care îl știm de la țară, mai natural, mai sănătos, cu mai puține antibiotice, cu furaje mai puțin intensive, cu o viteză de creștere mai mică, pe suprafețe mai mari. Încă de la început ne-am propus să ne apropiem cât mai mult de nevoile consumatorilor noștri și să le putem oferi un produs așa cum își doresc”, explică Dl. Mădălin Enescu,
VITALL controlează emisiile de poluanți în mediu, dar și calitatea factorilor de mediu, prin analize efectuate de către laboratoare specializate, cu echipamente de prelevare și analize adecvate
În ceea ce privește responsabilitatea față de mediul înconjurător, compania monitorizează permanent posibilele surse de poluare și efectele pe care le pot produce asupra factorilor de mediu, astfel încât să poată contracara la timp eventualele efecte negative care pot surveni. În prezent, VITALL investește în realizarea unei noi stații de epurare, investiție care se va realiza în 2 etape: prima etapă va fi reprezentată de treapta mecano-chimică, iar cea cea de-a doua etapă va fi treapta biologică, cu termen de finalizare în anul 2020.
Prin strategia abordată încă de la preluarea Fermelor și Abatorului Crevedia, prin planul de reorganizare și de investiții în tehnologie modernă și performantă, VITALL dovedește faptul că pasiunea investită, grija față de păsări și față de cerințele consumatorului sunt ingrediente esențiale pentru un business de succes.
Produsele de calitate superioară, aparte, oferite de companie sunt apreciate atât pe plan intern, cât și internațional și au făcut ca anul 2018 să fie unul bun din punct de vedere financiar, pentru 2019 compania propunându-și noi realizări și creșteri în toate domeniile de activitate.