Constructii

Vlad Exim

VLAD EXIM urmărește încadrarea în standardele near Zero Energy Buildings

01.09.2021

Cel mai nou proiect realizat de companie urmărește încadrarea în acest standard prin implementarea de diverse tehnologii actuale, în special în domeniul energiei solare. VLAD EXIM, unul dintre cei mai importanți distribuitori din țară, dar, în același timp, și un considerabil dezvoltator imobiliar în zona de sud a Bucureștiului, și-a început activitatea cu mici afaceri de comerț specifice anilor ‘90, în spații comerciale închiriate, la care s-a adăugat, după primii ani, și primul depozit situat în spatele unuia dintre magazine. Cu acest prim depozit a început distribuția produselor Bergenbier. Compania a crescut de la an la an, investind cea mai mare parte a profitului realizat în extinderea capacității de distribuție, apoi, începând cu anul 1999,  în achiziția de spații proprii pentru desfășurarea corespunzătoare a activității.

În ceea ce privește domeniul de activitate, prima schimbare majoră de direcție spre dezvoltarea imobiliară a fost realizată prin construirea în anul 2003 a unei hale de depozitare cu destinația de închiriere.

Societatea este axată pe 2 linii mari de business: distribuție și dezvoltare imobiliară în scopul închirierii

Societatea este axată pe 2 linii mari de business: distribuție și dezvoltare imobiliară în scopul închirierii. Cele două direcții de activitate sunt inovate constant și adaptate nevoilor și cererilor actuale ale furnizorilor și clienților. Portofoliul companiei include produse oferite de producători naționali importanți precum Murfatlar, Cotnari, Vincon, Cafea Fortuna, Zarea, Vinexport, Valvis Holding, Coca Cola și Pepsi.

„Cu toate acestea, cel mai important furnizor rămâne, de peste 26 de ani, Bergenbier S.A., principalul nostru partener în activitatea de distribuție. Datorită calității serviciilor oferite de către Vlad Exim, dar și de suportul logistic al companiei, principalul furnizor, Bergenbier S.A., a acordat societății noastre exclusivitatea distribuirii produselor sale, atât în sectoarele 3, 4 și 5 ale capitalei, cât și în zonele aferente din Județul Ilfov. În același timp,  compania Wizrom ne-a fost alături pentru soluțiile de contabilitate, preluare și prelucrare a comenzilor”, declară Dl. Vlad Micșunescu, Manager Proiecte Imobiliare în cadrul Vlad Exim.

Activitatea de distribuție a companiei VLAD EXIM

Suprafața de depozitare acoperită alocată activității de distribuție este de 2.500 mp, la care se adaugă spațiile de birouri de 300mp într-o clădire separată. VLAD EXIM a alocat peste 35 de mașini și utilaje specifice, care sunt folosite în livrarea produselor distribuite către peste 1.500 de clienți din București și Județul Ilfov.

Totodată, ca urmare a experienței acumulate în dezvoltarea spațiilor pentru activitatea curentă și a dorinței de reinvestire a profiturilor, VLAD EXIM a investit, începând cu anul 2003, în active imobiliare cu funcțiuni diferite, majoritatea reprezentând construcții noi. În acest fel, activitatea companiei a acoperit spații logistice, comerciale, clădiri de birouri și cu funcțiuni mixte. Această ultimă abordare, cea de mixare a funcțiunilor, a început cu proiectul Big Office – o clădire P+4 de 5.500 mp construită la Piața Sudului, lângă Mall Sun Plaza, finalizată în anul 2016.

VLAD EXIM a investit, începând cu anul 2003, în active imobiliare cu funcțiuni diferite

Clădirile cu funcțiune mixtă reprezintă un răspuns la nevoia de reducere a traficului, a călătoriei între diferite puncte de interes ce pot fi comasate într-un perimetru mai restrâns. Big Office a fost primul proiect de acest fel și a reprezentat un real succes. Posibilitatea de adaptare a spațiilor la diferite funcțiuni a făcut ca proiectul să fie ocupat 100% înainte de finalizare și să rămână în întregime ocupat și pe perioada pandemiei Covid.

„Următorul nostru proiect urmărește aceeași idee, introducând, pentru prima dată în istoria de 30 de ani a companiei, și o componentă rezidențială. Proiectul va fi situat, la fel ca Big Office, în proximitatea Pieței Sudului, pe Str. Nițu Vasile, și va cuprinde, la parter, spații comerciale stradale, restaurant și cafenea, la mezanin spații pentru servicii, iar deasupra acestora 3 tronsoane cu apartamente totalizând 104 unități”, afirmă Managerul de Proiecte Imobiliare.

Cel mai nou proiect al VLAD EXIM are și o componentă rezidențială

Ca un element de noutate în ceea ce privește cel mai nou proiect, se poate vorbi despre apartamentele care vor putea fi configurate din stadiul de execuție cu un spațiu dedicat pentru birou – home office. De asemenea, proiectul urmărește încadrarea în standardele nZEB – near Zero Energy buildings prin implementarea de diverse tehnologii actuale, în special în domeniul energiei solare.Brisk Group

Principalii consultanți pentru acest proiect sunt arhitecții de la AW Studio, echipa MC General Construct pentru proiectarea instalațiilor și Brisk Group pentru Project Management în proiectare și execuție.

Cel mai nou proiect al VLAD EXIM urmărește încadrarea în standardele nZEB – near Zero Energy buildings prin implementarea de diverse tehnologii actuale, în special în domeniul energiei solare

„Proiectul din Str. Nițu Vasile va dispune de toate resursele de dezvoltare pentru perioada următoare, aducând totodată și un segment nou de venituri, respectiv din închirierea de locuințe cu birou inclus, dar vizează și nevoia de noi angajați și parteneri”, precizează Vlad Micșunescu.

Preocuparea pentru oameni și mediu

În prezent, societatea are peste 80 de angajați și colaboratori direcți. Un motiv de satisfacție important este reprezentat de fluctuația mică a angajaților, mai mult de jumătate dintre angajați având peste 15 ani de activitate în cadrul societății.

Totodată, compania pune pe loc fruntaș protejarea mediului înconjurător prin reciclarea selectivă. Astfel, VLAD EXIM depune eforturi continue pentru a colecta și trimite direct deșeurile către societățile specializate în managementul deșeurilor și a reciclării, și nu prin societățile de salubritate.

Compania pune pe loc fruntaș protejarea mediului înconjurător prin reciclarea selectivă

Grija pentru comunitate a fost dovedită prin acțiunile companiei, în condițiile în care Asociația parteneră Strop de Ajutor a contribuit la folosirea unei părți importante din sumele destinate sponsorizărilor, pentru a ajuta copii aflați în situații dificile, dar compania s-a implicat și direct prin sponsorizări în cazuri speciale, punctuale.

Compania Vlad Exim a fost înființată în anul 1991, începând cu o activitate exclusiv comercială. Din anul întemeierii și până în prezent, aceasta și-a extins portofoliul de activitate, devenind unul dintre cei mai importanți distribuitori Bergenbier S.A. din țară, dar și un considerabil dezvoltator imobiliar în zona de sud a capitalei.

„De-a lungul celor 30 de ani de activitate, societatea a crescut de la an la an, reinvestind în dezvoltarea și extinderea activității, și ne așteptăm să menținem același ritm de creștere a cifrei de afaceri, precum și a sumelor investite în dezvoltare”, a declarat, în încheiere, Dl. Vlad Micșunescu, Manager Proiecte Imobiliare VLAD EXIM.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/rap-group-viziune-adaptata-contextului-actual/