Stiri: IT&C

Vodafone a incalcat Legea Concurentei

Vodafone publică rezultatele studiului Internet of Things

15.07.2016

Vodafone a publicat astăzi rezultatele celui de-al patrulea sondaj anual de opinie, IoT Barometer Report, sondaj realizat la nivel global printre companii, cu scopul de a identifica opinia generala cu privire la inovațiile și investițiile în Internetul Lucrurilor (IoT), termenul folosit pentru a descrie evoluția unei noi generații de dispozitive și procese care folosesc rețele inteligente petru a furniza soluții sofisticate. Astfel de aplicații IoT pot fi folosite la mașini autopilotate, contoare inteligente pentru energie, precum și control de la distanță, atât pentru uz caznic, cât și industrial.

Sondajul a fost realizat de catre Circle Research în lunile aprilie și mai 2016 și a fost realizat pe mai bine de 1.096 de companii din Australia, Brazilia, Canada, China, Germania, India, Irlanda, Italia, Japonia, Olanda, Africa de Sud, Coreea de Sud, Spania, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Printre altele, rezultatele sondajul a descoperit următoarele:

  • 89% din companiile care au investit in IoT și-au mărit bugetele în ultimele 12 luni;
  • 76% din companiile intervievate consideră că tehnologiile IoT sunt esențiale în succesul organizațiilor;
  • 63% din cei care au adoptat soluții IoT au sesizat creșteri importante ale ROI-ului, bugetul alocat aplicațiilor IoT fiind acum de 24% din bugetul pentru IT.

Rezultatele sondajului au scos la iveală, de asemenea, faptul că aplicațiile IoT joacă un rol important în activitățile cotidiene pentru un număr din ce în ce mai mare de companii.

”Trei sferturi dintre companiile pe care le-am intervievat recunosc acum ca Internetul Lucrurilor este o nouă revoluție industrială care va schimba pentru totdeauna felul de a trăi și a lucra al oamenilor, și aproape jumătate din companiile intervievate, din țări și sectoare de activitate diferite, au declarat că deja intenționează sa aducă inteligență conectată prin rețea pentru milioane de dispozitive și procese în următorii doi ani. 2016 este anul în care IoT a devenit majoritar”, a declarat Erik Brenneis, directorul IoT de la Vodafone Group.