Stiri: IT&C

UPC Romania devine Vodafone Romania

Vodafone România și UPC România, anunț important

02.08.2019

Vodafone România și UPC România au anunțat că au finalizat procesul de achiziție. Acest lucru se întâmplă după aprobarea Comisiei Europene privind preluarea de către Vodafone Grup a operațiunilor Liberty Global în România, Germania, Cehia și Ungaria. Tranzacția se ridică la 18,4 miliarde de euro.

Vodafone România și UPC România. O nouă călătorie

Finalizarea achiziției reprezintă o nouă călătorie atât pentru Vodafone România, cât și pentru UPC. De acum înainte cele două companii nu mai sunt competitoare.

Acum echipele reunite pot lucra împreună pentru a dezvolta cele mai bune soluții și servicii pentru clienții din țara noastră.

Vodafone România și UPC România. Una dintre cele mai importante tranzacții

Această achiziție, una dintre cele mai importante din industria de telecomunicații din România, va reuni cele două echipe care vor lucra pentru a dezvolta produse de top pentru oameni, companii și alți actori sociali și economici. Experiența angajaților Vodafone în ceea ce privește produsele mobile și profesionalismul specialiștilor UPC în ceea ce privește serviciile TV și cele fixe vor transpune Vodafone într-un furnizor de servicii de telecomunicații de și mai bună calitate și într-unul dintre cei mai doriți angajatori din țară.

Vodafone România și UPC România. Ce spune conducerea companiilor?

Murielle Lorilloux, CEO UPC și Vodafone România: „Această achiziție transformatoare creează un partener important pentru servicii de telecomunicații convergente și aduce, totodată, mai multă valoare clienților noștri, facilitând un parcurs ascendent pentru economia digitală a României. De asemenea, acest lucru generează o oportunitate de a deveni un competitor și mai puternic pe piața locală de telecomunicații. Angajații UPC și Vodafone au o istorie de premiere de neegalat în țara noastră și chiar în Europa. Sunt încrezătoare că experiența și profesionalismul celor două echipe vor conduce la noi premiere și inovație în ceea ce privește produsele de care vor beneficia utilizatorii români”.

Vodafone România și UPC România. Serviciile oferite

Vodafone deține o istorie de 22 de ani în România. De-a lungul prezenței sale, compania a investit în inovație și este primul care a furnizat serviciile de:

  • GPRS (2001)
  • 3G (2005)
  • 4G (2012)

Printre premierele Vodafone România se numără:

  • primul serviciu de call center (1997)
  • prima fundație corporativă (1998)
  • lansarea serviciului de SMS, a celui de date și fax în 1998
  • primul sistem de recunoaștere automată a discursului (2014)
  • prima rețea NB-IoT (2018)
  • prima rețea 5G (2019)

 

UPC România deține o istorie de peste 25 de ani pe piața locală. Compania a investit mereu în tehnologie și inovație.

UPC oferă servicii de televiziune, internet în bandă largă și telefonie prin intermediul unor reţele superioare şi prin platforme inovatoare de tehnologie.

Premierele UPC în țara noastră includ lansarea televiziunii digitale, DVR (2008), HD (2009), 3D (2011) și a internetului de mare viteză (2013).

Compania oferă viteze superioare de până la 500 Mbps în toată aria de acoperire, cea mai bună experiență Wi-Fi cu modemul Connect Box (din 2015) și divertisment nelimitat prin platforma video de ultimă generație Horizon (2016).

Citește și Programe malware 2019. Din ce în ce mai multe atacuri