Stiri: Finante

Vodafone şi Visa au lansat serviciul Visa SmartPass în Olanda

31.03.2014

Vodafone şi Visa au lansat serviciul Visa SmartPass, varianta de portofel electronic dezvoltată pentru platforma Vodafone Wallet, în Olanda. Aceasta este cea de-a treia piaţă europeană care beneficiază de parteneriatul anunţat de cele două companii în anul 2012.

SmartPass este primul serviciu care oferă consumatorilor posibilitatea de a face plăţi contactless simplu şi în siguranţă cu telefonul mobil.

Serviciul poate fi utilizat la orice terminal de plăţi contactless din Europa, care are sigla V PAY, iar utilizatorii vor putea folosi acest serviciu şi pentru a face transferuri de bani între conturile lor SmartPass

„Suntem încântaţi de lansarea celui de-al treilea serviciu SmartPass împreună cu partenerul nostru Vodafone. Împreună contribuim la extinderea disponibilităţii serviciilor de plăţi mobile pentru consumatori pe teritoriul Europei. Valorificăm astfel amploarea generată de lansările din Spania şi Germania, iar alte lansări vor urma pe parcursul anului. Având în vedere şi dezvoltarea rapidă a plăţilor contactless, ne aflăm în sfârşit în situaţia în care există baza necesară dezvoltării la scară a plăţilor mobile, astfel încât să putem oferi aceste servicii consumatorilor”, a declarat Mary Carol Harris, Director Plăţi Mobile în cadrul Visa Europe.

Rob Shuter, CEO Vodafone Olanda, a explicat că estimează că în cinci ani cetăţenii îşi vor utiliza telefoanele mobile drept principal dispozitiv de plată şi că s-a făcut un pas important în direcţia eliminării portofelelor clasice.