Stiri: Stiri

Vodafone va face investiții majore pentru îmbunătățirea rețelelor

04.09.2013

Compania britanică Vodafone urmează să investeastă, până la finalul acestui an, circa 4 miliarde de dolari pentru a îmbunătăți rețelele de telefonie mobilă prezente în state dezvoltate precum Germania și Marea Britanie. Decizia vine ca urmare a vânzării participației de 45 de procente la Verizon Wireless către Verizon Communications pentru suma de 130 de miliarde de dolari.

Planul de investiţii de circa 6 miliarde de lire sterline este denumit Project Spring. Aproape jumătate din fonduri urmează să fie utilizate pentru extinderea reţelelor 4G de pe pieţe dezvoltate. Vodafone va extinde totodată reţelele 3G în alte regiuni din Europa şi pe pieţele emergente, scrie MarketWatch, citat de Ziarul Financiar.

Alte tipuri de investiţii se vor concentra pe creşterea accesului la servicii broadband şi în îmbunătăţirea activităţilor de service oferite clienţilor. Directorul general al Vodafone Vittorio Colao a arătat că investiţiile au rolul să extindă cota de piaţă a grupului pe pieţe majore cum sunt cele din sudul Europei, scrie sursa citată.

Vodafone Group Plc. este o companie britanică de telecomunicații, prezentă în 67 de țări prin subsidiare sau participări minoritare la alte companii. Cu o valoare de piață de 84 miliarde. Vodafone este prezent în România prin filiala sa locală, o divizie a companiei mamă din Anglia.

Sursă: Ziarul Financiar