Stiri: Companii

Vodafone a incalcat Legea Concurentei

Vodafone va sprijini 10 milioane de tineri să-și găsească un loc de muncă

21.03.2018

Vodafone a anunţat lansarea programului internațional „Alege-ți viitorul”, conceput pentru a oferi în premieră îndrumare în carieră în economia digitală și acces la cursuri pentru un număr de 10 milioane de tineri din 18 țări, inclusiv România. Inițiativa este cea mai mare de acest gen la nivel mondial.

Programul include platforma inovatoare „Future Jobs Finder”, disponibilă în 10 limbi, inclusiv în română, un portal ușor de folosit, care le dă tinerilor posibilitatea să-și formeze noi abilități și să găsească oportunități de angajare în domenii ale economiei digitale. Pentru a dezvolta platforma, compania a lucrat în ultimul an cu psihologi specializați, consultanți în domeniul carierei și furnizori de programe de formare profesională.

Primul pas după accesarea platformei constă într-o serie de scurte teste psihometrice menite să identifice aptitudinile și interesele fiecărui utilizator, apoi să le organizeze pe categorii, într-o listă de joburi specifice economiei digitale.

Un al doilea pas este reprezentat de identificarea oportunităților de angajare disponibile pe piețele alese de utilizatori, inclusiv poziții locale și internaționale în cadrul Vodafone, acestea fiind integrate de platforma globală Indeed, cel mai mare motor de căutare de locuri de muncă din lume.

Lansarea programului în România va fi promovată în cadrul unei campanii digitale care va încuraja tinerii să folosească platforma „Future Jobs Finder” pentru a găsi oportunități de carieră potrivite.

Vodafone va dubla în următorii cinci ani numărul oportunităților oferite persoanelor cu vârste sub 25 de ani care să le permită dezvoltarea profesională, urmând să ajungă la un total de 100.000 de tineri. Acesta este cel mai mare angajament în domeniul formării și dezvoltării profesionale a tinerilor cu vârste între 14 și 25 de ani de la înființarea Vodafone, acum 33 de ani, și până în prezent.