Stiri: Stiri

Vodafone vrea să vândă aproape jumătate din Verizon Wireless

29.08.2013

Grupul britanic Vodafone a anunţat că se află în discuții cu Verizon Communications pentru vânzarea participaţiei de 45 de procente pe care o deţine la operatorul american Verizon Wireless. Conform unor surse apropiate situaţiei valoarea integral a tranzacţiei s-ar situa la circa 130 miliarde de dolari.

Momentan Verizon Communications negociază cu mai multe instituții bancare credite de câte 10 miliarde de dolari pentru atragerea a 60 miliarde de dolari prin împrumuturi pentru finanţarea tranzacţiei, au precizat sursele citate pentru Bloomberg, notează agenția Mediafax.

Verizon Wireless este cel mai profitabil operator telecom de la nivelul Statelor Unite ale Americii care este controlat în parteneriat de Verizon şi grupul britanic Vodafone de mai bine de 10 ani.

Pentru un preț indicat la aproximativ 130 miliarde de dolari, tranzacţia ar fi cea mai mare derulată de Vodafone din anul 2000 și până în present. Verizon Communications deţine de la 55 de procente din Verizon Wireless şi încearcă de câţiva ani să obţină controlul integral asupra companiei, luând în calcul inclusiv o fuziune cu Vodafone spun surse apropiate situației.

Sursă: Mediafax