Stiri: Stiri

Vola.ro a vândut în luna mai bilete de avion în valoare de 5,3 milioane de euro

21.06.2018

În luna mai 2018, agenţia de turism Vola.ro a anunţat că înregistrat 32.251 bilete de avion vândute, fiind pentru prima dată când se depășește pragul lunar de 30.000 de bilete. Valoarea totală a acestor bilete se ridică la 5,3 milioane de euro, rezultând un preț mediu pe bilet de aproximativ 165 euro.

Numărul lunar de bilete de avion vândute a variat în acest an între 26.000 și 29.879. Evoluţia depinde de dinamica și specificul lunii calendaristice. De exemplu, luna ianuarie a înregistrat un record de vânzări, fiind luna cu cele mai multe promoții de la companiile aeriene. Lunile Martie, Aprilie, din nou înregistrează creșteri datorită apropierii de sezonul de vară.

Anul trecut, Vola.ro a vândut, în medie, 25.360 de bilete de avion în fiecare lună.

„Desi suntem într-o perioadă de maturizare a industriei și de așezare a consumului, fără creșteri galopante, ne bucurăm să observăm că în doi ani de la atingerea pragului de 20.000 de bilete / lună am depășit și nivelul de 30.000 de bilete / lună. Mai mult, recordul a fost înregistrat într-o lună fără campanii speciale de vânzare cum s-a întâmplat în 2016 când a fost înregistrat în luna ianuarie, despre care se știe că este luna în care majoritatea companiilor aeriene au promoții.” a declarat Claudia Tocilă, marketing manager Vola.ro

Cel mai ieftin bilet de avion vândut în luna mai a costat 6 euro și a fost un bilet low cost pe ruta București – Bruxelles. Cel mai scump bilet a costat 1770 euro și a fost un bilet cu destinația Cuzco, Peru.

Surpriza este că cele mai multe bilete vândute în mai sunt bilete cu destinația finală București și Cluj Napoca, de incoming.

„Intuim că luna mai a fost o lună propice pentru cumpărarea biletelor de avion pentru cei care doresc să se întoarcă acasă în vacanța de vară sau concediu, fie studenți, fie români care lucrează în diaspora”, a completat Claudia Tocilă.