Stiri: Companii

Vola.ro: Afaceri de peste 6,5 milioane euro în 2017

22.02.2018

Agenţia de turism online Vola.ro a înregistrat o creștere de două cifre în anul 2017, ajungând la un volum tranzacțional de 60,7 milioane de euro (în creștere cu 24% față de 2017) și o cifră de afaceri de 6,65 milioane euro (în creștere cu 13% față de anul anterior) pentru activitatea companiei în ţara noastră.

„Faptul că Vola.ro a avut creșteri de două cifre în fiecare an de la înființare înseamnă că suntem utili clienților noștri și că eforturile noastre de a le oferi destinații variate, prețuri bune și suport prompt și de calitate, au fost apreciate. Nu am ars etape și am crescut sistematic, astfel că anul trecut un studiu Mercury 360 a arătat că Vola.ro este cea mai de încredere agenție de turism online din România. Este cea mai bună confirmare a muncii noastre din ultimii 10 ani.”, a declarat Daniel Truică, CEO și unul dintre fondatorii Vola.ro.

Cele mai cumpărate produse turistice în mediul online

Anul trecut, volumul vânzărilor de bilete de avion pe Vola.ro a crescut cu aproximativ 19% față de anul 2016. Prețul mediu pe bilet a fost de 134 euro, cel mai scump bilet costând 7400 euro pentru un zbor Tokyo – București – Tokyo. Cel mai ieftin bilet a costat 2,98 euro pe ruta Milano – București. Cea mai mare rezervare a fost făcută pentru un grup de 48 de persoane cu plecare din Budapesta și cu destinația Tokyo, totalizând 25.000 euro.

Cei mai mulți dintre turiștii care au călătorit cu avionul au ales bilete ale companiilor Wizz Air, Tarom, Blue Air, Ryanair, ale grupului Lufthansa sau AIR FRANCE KLM.

Destinațiile preferate de români, anul trecut, au fost Italia, Marea Britanie, Germania, Spania, Franța, Belgia, Grecia, Elveția, Portugalia.

Destinațiile cu cea mai dinamică evoluție în ceea ce privește biletele de avion au fost Islanda (+68%), Maroc (+71%), Israel (+56%) și Finlanda (+45%).

Prețul mediu al vacanțelor

Anul trecut, românii au plătit în medie 530 euro de persoană pentru o vacanță și 212 euro de persoană pentru un city break.

Cea mai scumpă vacanță a avut un preţ de 4575 euro (4 persoane, 9 nopți, zbor dus-întors și hotel) și a avut ca destinație sudul Spaniei, Costa del Sol.

Cele mai populare destinații de city break au fost, în 2017, Roma, Barcelona, Paris, Milano, Dubai, Veneția, Londra, Amsterdam, Praga.