Stiri: Companii

Vola.ro anunţă o decizie unică pentru industria de turism din România

03.08.2017

Portalul de turism Vola.ro a decis să facă un nou pas în evoluția industriei turismului din ţara noastră, trecând la raportarea veniturilor nete. Portalul devine aşadar una dintre primele companii din industria turismului care i-a această măsură.

„Dimensiunea business-ului Vola.ro sau a oricărui business din industria turismului nu este, în mod cert, dată de cifrele bombastice comunicate, ci de valoarea adăugată a acestor cifre. De aceea, mă bucur că în 2017 am reușit să implementăm această raportare a veniturilor nete și să renunțăm la raportarea cifrei de afaceri care, cel puțin într-o industrie precum cea a turismului, cu rulaj mare și marje mici, nu are niciun fel de relevanță. Pentru Vola.ro această decizie înseamnă o maturizare a business-ului și mă bucur că avem ocazia să o vedem implementată”, a declarat Daniel Truica, Managing Partner Vola.ro

Rezultatele financiare ale Vola.ro

Anul trecut a adus o creştere accelerată pentru Vola.ro, compania raportând un plus al veniturilor nete de 43% (2016 față de 2015). În egală măsură, trendul se păstrează și în anul curent, în contextul în care în prima jumătate a anului Vola.ro are deja un avans de 26% față de aceeași perioadă a anului 2016.

În plus, proiectul companiei lansat la începutul anului, LocalEscapes.ro, a prins deja contur și câteva sute de turiști și-au organizat vacanțele în locuri minunate din România, platforma raportând creșteri lunare de două cifre, având deja peste 1.000 de rezervări și 160 de proprietăți.

Citeşte şi Vola.ro lansează o linie de asistență pentru clienţii companiilor aeriene

Compania a mai anunţat că a înregistrat în 2016 venituri nete de aproape 5.9 milioane de euro din vânzarea biletelor de avion, a vacanțelor, a city break-urilor și a altor servicii turistice. Astfel, anul trecut, volumul vânzărilor de bilete de avion pe platforma Vola.ro a crescut cu circa 51%, față de anul 2015.

Cele mai populare destinații de zboruri au fost Italia, Marea Britanie, Spania, Germania și Franța, în timp ce cele mai căutate destinatii de city break au fost Roma, Dubai, Milano, Barcelona, Paris.