Stiri: Constructii

Lucrările de construcții noiembrie 2022.

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut în aprilie

12.06.2015

În luna aprilie, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, față de luna precedentă, ca serie brută cu 0,8%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,3%, potrivit Institutul Naţional de Statistică (INS).

Față de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcții a crescut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 10,3%, respectiv cu 10,8%.

Volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie brută  cu 0,8%, scădere evidențiată  la lucrările de construcții noi cu 8,4%  şi la lucrările de reparații capitale cu 2,2%. Lucrările de întreținere şi reparații curente au crescut cu 25,5%.

Pe obiecte de construcții au avut loc creşteri la clădirile rezidențiale  şi la clădirile nerezidențiale cu 10,8%, respectiv cu 0,8%. Construcțiile inginereşti au scăzut cu 5,2%.

Ca serie ajustată  în funcție de numărul de zile lucrătoare  şi de sezonalitate s‐a înregistrat pe total, o scădere cu 3,3%, evidențiată la lucrările de construcții noi cu 10,9% şi la lucrările de reparații capitale cu 3,5%. Lucrările de întreținere şi reparații curente au crescut cu 10,7%.

Pe obiecte de construcții, construcțiile inginereşti au scăzut cu 5,8%. S‐au înregistrat creşteri la clădirile rezidențiale şi la clădirile nerezidențiale cu 9,6%, respectiv cu 2,1%.