Stiri: Constructii

Ajutor de stat construcții 2023

Volumul lucrărilor de construcţii, în creştere

15.04.2015

În luna februarie, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 24,3%, respectiv 5,3%, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 19,7%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 17,7%.

Astfel, în perioada analizată, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută cu 24,3%, creştere evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 44,5% şi la lucrările de construcţii noi cu 27,1%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 23,4%.

Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri pe segmentul construcţiilor inginereşti cu 33,7%, clădirilor nerezidenţiale cu 20,9% şi la clădirile rezidenţiale cu 6,0%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-a înregistrat, pe total, o creştere cu 5,3%, evidenţiată la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11,8% şi la lucrările de construcţii noi cu 7,0%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 26,7%.

Pe obiecte de construcţii s-au înregistrat creşteri la construcţiile inginereşti cu 11,5% şi la clădirile nerezidenţiale cu 2,0%. Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 14,1%.