Stiri: Constructii

Volumul lucrărilor de construcţii, în scădere anul trecut

14.02.2014

Volumul lucrărilor de construcţii, serie brută, a scăzut anul trecut cu 0,6% față de nivelul înregistrat în 2012, potrivit datelor Institului Național de Statistică (INS). În cazul clădirilor nerezidenţiale s-a înregistrat un declin de 7,5%, în timp ce la clădirile rezidenţiale s-a raportat o creștere de 5,4%. Și volumul lucrărilor pentru construcţiile inginereşti a avansat, cu 1,4%, comparativ cu 2012.

”Pe elemente de structură, lucrările de construcţii noi au scăzut cu 9,4%. La lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 27,5%, respectiv cu 12,7%”, se arată înt-un comunicat al INS.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut anul trecut cu 1,6%, scădere provenită de la lucrările de construcţii noi (minus 10,5%). Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 30,0%, respectiv cu 12%.

În luna decembrie a anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna noiembrie 2013, ca serie brută, cu 8,1%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 1,1%.

Faţă de acceași lună din anul 2012, ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 2,2%, scădere reflectată la lucrările de construcţii noi cu 7%, în timp ce lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 10,5%, respectiv cu 3,7%.