Volumul lucrărilor de construcţii, în scădere în 2014

13.02.2015

Anul trecut, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută cu 6,7%, comparativ cu nivelul din 2013, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS). Totuși, în luna decembrie din 2014, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna noiembrie 2014, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 22,2%, respectiv cu 7,2%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 15,0%, respectiv cu 8,9%.

În luna decembrie 2014, volumul lucrărilor de construcţii (serie brută) a crescut, faţă de luna noiembrie 2014 cu 22,2%, creştere evidenţiată astfel: lucrările de construcţii noi cu 30,7%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 11,0% şi la lucrările de reparaţii capitale 5,4%.

Pe obiecte de construcţii s-au înregistrat creşteri în cazul clădirilor nerezidenţiale cu 36,6%, clădirilor rezidenţiale cu 18,7% şi a construcţiilor inginereşti cu 15,5%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2014, comparativ cu luna noiembrie 2014, a înregistrat o creştere cu 7,2%.

Pe elemente de structură s-a înregistrat creştere la lucrările de construcţii noi cu 18,4%. Lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 9,1%, respectiv cu 2,0% .

Pe obiecte de construcţii, au crescut clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti cu 15,4%, respectiv cu 7,0%. Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 7,0%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 15,0%. Pe elemente de structură, s-au înregistrat creşteri la lucrările de construcţii noi cu 24,6% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 5,0%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 7,0%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 62,4% şi la clădirile rezidenţiale cu 12,7%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 2,0%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna decembrie 2014, comparativ cu luna decembrie 2013, a crescut  cu 8,9%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de construcţii noi şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 20,4 %, respectiv cu 0,9%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 8,6%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii au crescut la clădirile nerezidenţiale şi la clădirile rezidenţiale cu 56,5%, respectiv cu 24,4%. La construcţiile inginereşti a scăzut cu 3,1%.

În anul 2014, comparativ cu anul 2013, volumul lucrărilor de construcţii, serie brută, a scăzut cu 6,7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi astfel: lucrările de reparaţii capitale cu 17,9%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 9,0% şi la lucrările de construcţii noi cu 3,2%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii, a scăzut la construcţiile inginereşti cu 21,8%. Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 32,6%, respectiv cu 16,6%.

Citiți și despre:

  • Lucrările de construcţii, în scădere în primele 11 luni din 2014Lucrările de construcţii, în scădere în primele 11 luni din 2014 În perioada ianuarie-noiembrie 2014, comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile […]
  • Volumul lucrărilor de construcţii, în scădereVolumul lucrărilor de construcţii, în scădere Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, în primele 9 luni, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 10,8%, respectiv cu 11,7%, conform […]
  • Volumul lucrărilor de construcţii, în scădereVolumul lucrărilor de construcţii, în scădere În primele 10 luni ale anului, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 11,0%, respectiv cu […]
  • Volumul lucrărilor de construcţii, în creştereVolumul lucrărilor de construcţii, în creştere În luna februarie, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna precedentă atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 24,3%, […]
  • Volumul lucrărilor de construcții a scăzut în aprilieVolumul lucrărilor de construcții a scăzut în aprilie În luna aprilie, volumul lucrărilor de construcții a scăzut, față de luna precedentă, ca serie brută cu 0,8%, iar ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,3%, […]