Slide

Stiri: Constructii

Volumul lucrărilor de construcţii, în scădere

11.11.2014

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, în primele 9 luni, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 10,8%, respectiv cu 11,7%, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS).

În luna septembrie, volumul lucrărilor de construcţii a crescut faţă de luna august, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată, cu 22,3%, respectiv cu 7,8%. Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor a crescut, ca serie brută cu 3,5%, iar ca serie ajustată a scăzut cu 1,8%.

În perioada ianuarie-septembrie, ca serie brută, s-au înregistrat scăderi în cazul lucrările de reparaţii capitale cu 19,7%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 13,2% şi lucrările de construcţii noi cu 7,8%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii, a scăzut la construcţiile inginereşti cu 26%. Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 31,2%, respectiv cu 10,3%.

De asemenea, în perioada analizată, volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 11,7%, scădere evidenţiată de lucrările de reparaţii capitale cu 19,6%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 13,0% şi la lucrările de construcţii noi cu 10,5%. Pe obiecte de construcţii au scăzut construcţiile inginereşti cu 28,3%. Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 33,6%, respectiv cu 8,1%.