Stiri: Logistica

Volvo Cars dezvăluie noul Volvo XC40

03.11.2017

Volvo Cars a anunţat că își extinde gama de SUV-uri și dă startul producției celui mai nou model XC40, un SUV premium urban, adus în premieră în ţara noastră în cadrul unui roadshow pornit la nivel internațional. Noul model este expus în exclusivitate la Băneasa Shopping Center în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie, și la Salonul Auto București, între 3 și 5 noiembrie.

Modelul include tehnologiile premiate pentru siguranță, conectivitate și infotainment, deja cunoscute ca fiind parte din noua generație a modelelor dezvoltate de Volvo. Aceste tehnologii fac din noul XC40 unul dintre cele mai bine echipate SUV-uri premium urbane disponibile pe piață.

Cei care doresc să descopere în premieră națională designul interior ingenios, autentic și tineresc, mașina este expusă la Băneasa Shopping Center, în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie, apoi în cadrul Salonului Auto București, în perioada 3 – 5 noiembrie. Trei exemplare XC40 vor fi expuse ca parte a roadshow-ului internațional, România fiind a treia țară unde modelul ajunge în exclusivitate.

„Ne bucurăm să fim printre primele țări care dezvăluie consumatorilor noul Volvo XC40, cel mai nou model de SUV urban din gamă. Această lansare marchează extinderea activității brandului Volvo și orientarea către o nouă direcție, cu un design fresh, creativ și autentic”, a declarat Bogdan Huidan, Director General EIT Forum Auto, importator Volvo Cars pe plan național.

Noul model Volvo este disponibil cu motorizare D4 Diesel sau T5 pe benzină Drive-E cu patru cilindri. Alte opțiuni de motorizare vor fi incluse ulterior, în varianta hibrid și pur electrică. Noul XC40 va fi și primul model Volvo disponibil cu un nou motor cu trei cilindri.

Producția noului XC40 demarează la fabrica Volvo Cars din Gent, Belgia, în luna noiembrie a acestui an. Primele mașini vor sosi în România în primăvara anului viitor, dar pot fi deja achiziționate la pre-comandă cu un preț de pornire situat la 34.347 EUR (valoare fără TVA).