Stiri: Logistica

Volvo creează 1300 noi locuri de muncă

16.10.2014

Pentru a face față cererii în creștere pentru noile mașini, Volvo Cars va introduce un al treilea schimb în Torslanda, fabrica producătorului din Gothenburg, Suedia. Extinderea activității, prevăzută pentru primul trimestru al anului 2015, va fi corelată cu începerea producției noului SUV Volvo XC90.

Prin adăugarea unui al treilea schimb, compania creează aproximativ 1300 de noi locuri de muncă și urmează deschiderii unui întreg nou „body shop” care a crescut capacitatea de producție a fabricii Torslanda la 300 000 vehicule pe an. Astfel, numărul total de angajați Torslanda a crescut cu aproape 40%.

Vânzările la nivel mondial ale Volvo Cars au crescut cu 9,2% în primele nouă luni ale anului, iar previziunile pentru întregul an arată un volum total de vânzări de aproximativ 470 000 mașini, reprezentând o creștere cu 10% și un record istoric de vânzări pentru companie.

În plus, se estimează că noul SUV Volvo XC90 va crește și mai mult volumele de vânzări ale companiei, anul următor, creând astfel necesitatea unei producții și mai importante a fabricii Torslanda, unde se produce noul model. De asemenea, se așteaptă ca livrările fabricii Torslanda să atingă un nou record istoric în 2015.

Pe lângă introducerea celui de-al treilea schimb, Torslanda va implementa și un contract colectiv de muncă revizuit ca un suport suplimentar pentru producția de volume mai mari de mașini.