Stiri: Companii

Vouchere de vacanta 2021

Câte nopți de cazare au fost plătite cu vouchere de vacanță în 2019?

06.08.2019

Vouchere de vacanță 2019. Nu mai puțin de 192.000 de nopți de cazare au fost plătite cu vouchere de vacanță în vara anului curent. Astfel, potrivit platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro în sezonul de vară 2019 s-au înregistrat peste 190.000 de nopți plătite cu vouchere de vacanță, cu 269% mai mult decât anul trecut, când au fost doar 52.000 de nopți plătite cu tichete.

Vouchere de vacanță 2019. Topul preferințelor

Litoralul, Valea Prahovei, stațiunile balneare și principalele orașe din țară sunt în topul destinațiilor alese de români pentru vacanța de vară în România.

Dacă în anul 2018 românii erau reticenți să folosească voucherele de vacanță și multe dintre pensiuni și hoteluri încă nu acceptau această formă de plată, în 2019 discutăm despre aproape 200.000 de înnoptări înregistrate de Travelminit.ro folosind vouchere de vacanță, pentru rezervările cu check-in în perioada 1 iunie – 31 august 2019.

Vouchere de vacanță 2019. Zone turistice

Voucherele de vacanță pot fi folosite în orice facilitate de cazare atestată de Ministerul Turismului și în orice destinație din România. Cele mai solicitate zone turistice din România sunt:

  • litoralul (Mamaia, Eforie Nord, Costinești)
  • Valea Prahovei (Sinaia, Bușteni, Predeal, Bran)
  • stațiunile balneare (Sovata, Praid, Băile Herculane și Băile Felix)
  • orașele istorice (Sibiu, Sighișoara, Brașov, Cluj Napoca)

Vouchere de vacanță 2019. Creșterea turismului românesc

Turiștii și hotelierii admit că tichetele de vacanță ajută la creșterea turismului românesc și descoperirea locurilor pitorești din țară, în detrimentul marilor capitale europene, chiar dacă pentru unele pachete trebuie să plătească suplimentar.

Vouchere de vacanță 2019. Costul mediu: 923 lei

Per total, un pachet de vacanță plătit cu vouchere de vacanță costă, în medie, în jur de 923 de lei. Cele mai rezervate tipuri de sejururi sunt fie vacanțe de weekend, cu 2-3 nopți cazare pentru doi adulți și doi copii, fie vacanțe extinse cu 4-5 nopți de cazare pentru un cuplu, cu toate mesele incluse.

Jumătate dintre cei care își rezervă vacanța folosind vouchere de vacanță aleg să plătească suplimentar pentru sejurul lor, fie pentru a petrece mai multe nopți, fie pentru a beneficia de mai multe servicii (pensiune completă, de exemplu).

Vouchere de vacanță 2019. Hoteluri și pensiuni de 3 stele

Românii cu vouchere aleg să se cazeze la hoteluri și pensiuni de 3 stele. 45% dintre aceștia aleg pensiunile, 28% aleg să se cazeze la hoteluri și 10% la vile.

Potrivit Travelminit.ro, 45% din rezervări au fost făcute de cupluri, urmate de rezervările făcute de familii (30%) și de călători singuri (4%).

Vouchere de vacanță 2019. Rezervări online

Rezervările online au devenit tot mai populare chiar și în rândul românilor care doresc să plătească cu vouchere de vacanță, rezervarea fiind doar la câteva click-uri distanță. Astfel, doar 15% dintre rezervările cu tichete de vacanță sunt făcute prin call center, în timp ce 85% sunt finalizate pe platforma de rezervări online Travelminit.ro, multe rezervări fiind făcute chiar de pe mobil.

Vouchere de vacanță 2019. Cele mai aglomerate perioade

Cea mai aglomerată perioadă din sezonul de vară este între 1 iulie și 18 august. Astfel, aceasta este considerată perioada de vârf a sezonului. Cele mai căutate și aglomerate perioade din primele 9 luni ale anului sunt Rusaliile, 14 – 18 iunie, și weekendul prelungit de Sfânta Maria, 15 – 18 august.

Citește și Rectificare bugetară 2019. Proiectul, lansat în dezbatere publică