Producatori

Vrancart Adjud, 37 de ani de grijă pentru mediu

01.03.2014

Compania reciclează 30% din maculatura colectată la nivel naţional. Vrancart Adjud a preluat în anul 1991 patrimoniul Combinatului de Celuloză şi Hârtie Vrancea, înfiinţat în anul 1977 și a continuat fabricarea unor game de produse din domeniul acestei industrii. A devenit în timp o companie de top în producerea de carton ondulat și hârtie igienico-sanitară. Cu toate că experiența companiei în domeniu a fost un beneficiu de nemăsurat pentru competiția din domeniu, perioada ce a urmat după anul 1990 nu a fost deloc ușoară, spune conducerea societății. “După anul 1990, Vrancart Adjud a parcurs un lung drum de schimbări structurale în căutarea propriei identităţi. Modificările din mediul economic au impus şi societăţii noastre, pentru a se menţine în competiţia din ce în ce mai acerbă din economia, acum, europeană să procedeze la adaptări organizatorice, tehnologice, în domeniul resurselor umane etc. în aşa fel încât competitivitatea societăţii să crească de la an la an. Cu o vastă experienţă dobândită de-a lungul timpului, Vrancart Adjud este unul dintre principalii producători de carton ondulat, ambalaje din carton ondulat, hârtii igienico-sanitare şi hârtii pentru cartonul ondulat de pe piaţa românească şi din sud-estul Europei. Pe lângă gama de produse menţionată, Vrancart Adjud este prezentă pe piaţă şi cu oferte de prestări servicii în domeniile mecanic, electric, metrologie-automatizări şi mentenanţă predictivă”, ne-a declarat Ciucioi Ionel Marian, directorul general Vrancart Adjud.

Gama de produse

Fabricate din deşeuri reciclabile, produsele Vrancart Adjud sunt biodegradabile şi nu au impact negativ asupra mediului, ceea ce denotă o permanentă preocupare faţă de ocrotirea naturii şi a mediului înconjurător.

Vrancart Adjud aduce pe piaţă o gamă diversă de produse după cum urmează:

  • carton ondulat în 2, 3 şi 5 straturi, cu ondulele B, C, E, B+C, C+E;
  • ambalaje din carton ondulat (cutii) de diferite formate, ştanţate şi imprimate care acoperă o gamă foarte variată de utilizări;
  • hârtie pentru carton ondulat: schrenz pentru stratul neted interior al cartonului sau pentru capacul interior, fluting din 100% fibre reciclate, testliner 2 şi 3, hârtie de ambalaj pentru uz industrial, hârtie pentru tuburi;
  • hârtii igienico-sanitare în diverse sortimente, sub formă de semifabricat, role care se obţin în urma prelucrării hârtiei semifabricat (în simplu sau dublu strat, din fibre reciclate sau celuloză), prosoape de bucătărie, role profesionale.

De-a lungul anilor, am devenit furnizor de încredere pentru o serie de reţele de magazine de prestigiu cum ar fi: Auchan, Billa, Cora, Mega Image, Metro, Real Hypermagazine şi multe altele.

De la maculatură la produse

Compania reciclează în prezent aproximativ 30% din totalul de maculatură, colectat la nivel național din centrele proprii din toată țara. Acestea sunt situate în mai multe orașe, iar planurile de viitor ale companiei sunt îndreptate către dezvoltarea Vrancart astfel încât să devină cel mai important reciclator de deșeuri pe bază de fibre celulozice și nu numai. “Încă de la început ne-am propus să fim promotorii unei lumi curate, principalul depoluator şi reciclator de deşeuri pe bază de fibre celulozice din România. În acest scop, la nivel naţional, am înfiinţat un număr de 15 centre de colectare a maculaturii în următoarele zone: Bucureşti – trei centre, Arad, Argeş, Bacău, Botoşani, Braşov, Cluj, Constanţa, Iaşi, Prahova, Sibiu, Timiş şi Vrancea – Focşani. Prin intermediul centrelor proprii de colectare a maculaturii, reuşim în prezent să reciclăm aproximativ 300 tone/zi de deşeuri de hârtie şi carton. Prin folosirea maculaturii ca materie primă, se înlocuieşte în procesul tehnologic de fabricare a hârtiei materia lemnoasă, aceasta dovedind atenţia deosebită pe care societatea noastră o acordă economisirii resurselor naturale, susţinând astfel menţinerea “plămânului verde al planetei”, a adăugat Ciucioi Ionel Marian, directorul general Vrancart Adjud.

Compania noastră se diferențiază de competiție prin pasiune, profesionalism, creativitate, responsabilitate, atitudine, ataşament și acţiune. “Vrem să dăinuim ca o companie puternică pe piaţa hârtiilor şi ambalajelor, produsele noastre să fie în permanenţă un simbol al calităţii şi al respectului pe care îl purtăm naturii şi clienţilor noştri, să fim ca şi până acum promotorii unei lumi curate, să fim principalul depoluator şi reciclator de deşeuri pe bază de fibre celulozice din România. Misiunea Vrancart Adjud este de a colecta şi prelucra eficient deşeurile din hârtii şi cartoane, contribuind astfel la o societate mai curată; de a fabrica şi valorifica produse din materiale reciclabile pe bază de fibre celulozice și de a închide circuitul productiv, prin utilizarea ecologică, nepoluantă, a tuturor rezidiilor tehnologice”, ne-a declarat directorul general Vrancart Adjud.

Certificarea calităţii

Calitatea produselor şi nivelul tehnologiei folosite sunt dovedite prin certificările pe care Vrancart Adjud le deţine.

Societatea are implementat un sistem integrat de Management al Calităţii, în conformitate cu standardul ISO 9001:2008, Sistem pentru Managementul Mediului, în conformitate cu cerinţele ISO 14001:2004, Sistem pentru Managementul Sănătăţii şi Securităţii Ocupaţionale, în conformitate cu cerinţele OHSAS 18001:2007, certificaţi de către firma Lloyd`s Quality Assurance Anglia, reprezentanţa Bucureşti.