Stiri: Social

Vremea 3-4 iunie 2024

Vremea 3-4 iunie 2024: Atenționare meteo de furtuni!

03.06.2024

Vremea 3-4 iunie 2024. Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare meteo de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Iată ce județe sunt afectate!

Cod galben

Interval de valabilitate: 3 iunie, ora 12 – 4 iunie, ora 3
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în extremitatea estică a țării.

Vremea 3-4 iunie 2024. Cod portocaliu

Interval de valabilitate: 3 iunie, ora 15 – 4 iunie, ora 3

Fenomene vizate:instabilitate atmosferică accentuată

În Banat, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Olteniei și în nord-vestul Munteniei vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 60…80 km/h), vijelii, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50…60 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prognoza meteo.

Citește și Promovarea sustenabilității în agricultură: Strategia Corteva privind materialele de ambalare