Vremea - atentionare meteo de polei si ninsori

Încă un cod galben de vreme rea! Anunțul făcut de Administrația Națională de Meteorologie

25.01.2019

Vremea – atenționare meteo. Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenționări meteorologice de vreme rea, polei, ninsori și vânt valabile pentru o mare parte din țară. Informarea meteo de vreme rea este valabilă în perioada 25 ianuarie, ora 12:00 – 27 ianuarie, ora 06:00. Se vor înregistra precipitații moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului și polei.

Vremea – atenționare meteo. Ploi de gheață

În perioada menționată, aria precipitațiilor, în general moderate cantitativ, se va extinde începând din sud-vestul țării. În regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile, în nordul Moldovei, Banat și Crișana, precum și la munte vor fi mai ales ninsori, iar în restul teritoriului se vor semnala precipitații mixte.

Temporar vor fi depuneri de polei. Vântul va prezenta intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, dar și pe crestele montane, unde ninsoarea va fi temporar viscolită.

Vremea – atenționare meteo. Cod galben

Atenționarea meteorologică cod galben este valabilă în perioada 25 ianuarie, ora 14:00 – 26 ianuarie, ora 14:00. Se vor înregistra predominant ninsori însemnate cantitativ în zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură.

În zona Munților Banatului, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se vor acumula cantități de 15-25 l/mp și izolat peste 35 l/mp.

Vremea – atenționare meteo.  Strat de zăpadă consistent

În zona înaltă stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 65-70 km/h, viscolind și troienind zăpada.

De asemenea, vom avea parte de polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia și în jumătatea de sud a Moldovei; ploi însemnate cantitativ în nordul Olteniei și al Munteniei; intensificări ale vântului.

În regiunile sudice și sud-estice temporar vor fi precipitații, predominant ploi, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de 55-60 km/h și izolat 70 km/h.

Vremea – atenționare meteo.  Polei

Vor fi depuneri de polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia și în jumătatea de sud a Moldovei.

În nordul Olteniei și al Munteniei, cantitățile de apă vor fi în general de 20-30 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă.

Citește și Angajări Poliție 2019. 290 de locuri, scoase la concurs

 

 

 

Citiți și despre:

  • Atenţionare meteo: Furtuni în toată ţaraAtenţionare meteo: Furtuni în toată ţara Administrația Națională de Meteorologie a emis două atenţionări de vreme rea: un cod galben şi unul portocaliu de furtună, valabile pentru întreaga Românie, cu excepţia judeţelor Tulcea şi Constanţa. Conform […]
  • Revin ninsorile: Cod portocaliu şi galben de viscolRevin ninsorile: Cod portocaliu şi galben de viscol Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, în această dimineaţă, o avertizare Cod galben de viscol, valabilă în perioada 10 ianuarie, ora 23:00 – 11 ianuarie, ora 15:00. Astfel, în noaptea de marţi spre […]
  • Cod galben de vreme rea. Județele afectateCod galben de vreme rea. Județele afectate Cod galben de vreme rea. Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă atenționare meteorologică cod galben de vremea rea. Avertizarea este valabilă în perioada 24 ianuarie, ora 04:00 - 25 ianuarie, […]
  • Încep ninsorile: ANM a emis un cod galben de viscolÎncep ninsorile: ANM a emis un cod galben de viscol Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un Cod Galben de ninsoare, viscol şi vânt în toate zonele de munte ale ţării. Astfel, în perioada 27 decembrie, ora 20:00 - 29 decembrie, ora 10:00, se vor […]
  • Revin ninsorile! Atenționare meteoRevin ninsorile! Atenționare meteo Atenționare meteo de ninsori. Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă atenționare meteo de ninsori și viscol. Atenționareade vreme rea este valabilă în perioada 22 ianuarie, ora 05:00 – 23 […]