Stiri: Stiri

Vulnerabilitate mare pentru România în piețele emergente

26.06.2013

România se află printre statele cu vulnerabilitatea foarte mare în ceea ce privește scăderea investițiilor pentru piețele emergente. Motivul pentru clasarea în această categorie a țării noastre fiind dependența de finanțarea externă, conform unui raport al Institute of International Finance.

Statele cu cel mai ridicat grad de vulnerabilitate sunt: România, Turcia, Polonia și Maroc privind încetinirea investițiilor pe piețele de tip emergent, totul fiind datorat dependenței acestor state de finanțarea ce provine din mediul extern, notează agenția Mediafax.

„Aversiunea la risc a crescut la nivel global pe fondul temerilor legate de durata politicii monetare ultra-relaxate din SUA, care propagă unde pe pieţele emergente. Creşterea economiilor emergente a pierdut din viteză recent, în timp ce perspectivele de creştere ale economiilor mature au înregistrat o uşoară îmbunătăţire, reducând astfel atractivitatea peţelor în dezvoltare”, notează în raport analistul Felix Huefner de la Institute of International Finance, conform sursei citate.

Sursă: Mediafax.ro