Webhelp a preluat compania romaneasca PitechPlus

Webhelp a preluat compania românească PitechPlus

15.10.2019

Grupul Webhelp a anunțat că a preluat PitechPlus, companie românească ce proiectează, dezvoltă și implementează soluții software personalizate. Soluțiile sunt destinate în special digitalizării proceselor de vânzare și a automatizării proceselor.

Așadar, PitechPlus sprijină deja mari companii europene în strategia lor digitală, din sectoare diverse printre care se numără:

 • automotive
 • turism & călătorii
 • administrație publică
 • jocuri online

Strategia Webhelp

Preluarea se înscrie în strategia grupului Webhelp de a își consolida serviciile ce au la bază tehnologia, destinate sprijinirii clienților în implementarea strategiei lor de transformare digitală, printr-o ofertă de soluții personalizate, ce combină managementul relației cu clienții, inteligența artificială și automatizarea.

Tranzacția va consolida expertiza și factorii de dezvoltare pentru ambele companii.

PitechPlus sporește know-how-ul metodologic în dezvoltarea aplicațiilor

Pentru Webhelp și filiala sa de consultanță GoBeyond, PitechPlus sporește know-how-ul metodologic în dezvoltarea și gestionarea aplicațiilor (metodologia Agile, dezvoltare în sprinturi) și crește capabilitatea celor 250 de experți în dezvoltarea și integrarea de software.

Ce spune conducerea Webhelp?

Vincent Tachet, Chief Information Officer al Webhelp Grup, vede în această achiziție: „un pas major în capacitatea noastră de a oferi soluții tehnologice inovatoare, personalizate, în domenii cheie precum Robotic Process Automation sau digitalizarea end-to-end a proceselor de vânzare.”

Calitatea sa de a acționa ca integrator certificat pentru soluțiile Robotic Process Automation reprezintă un puternic element de diferențiere pe o piață în care inteligența artificială și automatizarea sunt tot mai importante.

Această combinație unică de expertiză completează capabilitățile Webhelp actuale, în proiectarea și dezvoltarea serviciilor tehnologice, din domenii precum analiza vocală și a datelor sau dezvoltarea aplicațiilor mobile.

Potrivit lui Yan Noblot, CTO al Webhelp Grup, „Achiziția PitechPlus ne va permite să răspundem mai bine nevoilor de dezvoltare ale clienților noștri, având o structură scalabilă inovatoare și competitivă, specializată în metodologiile de dezvoltare agile.”

Pentru PitechPlus, Webhelp pune la dispoziție următoarele avantaje:

 • sinergii comerciale puternice (peste 500 de clienți au încredere în Webhelp pentru a le gestiona și optimiza relația cu clienții)
 • acces la noi piețe
 • oportunități pentru integrarea inteligenței artificiale și a funcționalităților de învățare automată în soluțiile de software personalizate

Ce spune CEO-ul PitechPlus?

Bogdan Herea, CEO PitechPlus, consideră că „Asocierea cu o echipă globală de antreprenori precum Webhelp, cu care împărtășim aceeași cultură și aceleași valori, este o oportunitate fantastică pentru PitechPlus. Ne oferă contextul ideal pentru a face încă un pas în evoluția companiei, aducând clienților din portofoliul Webhelp expertiza, metodologiile și talentul colegilor noștri.”

În urma achiziției, PitechPlus își va păstra actuala structură de management. Astfel, Bogdan Herea, fondatorul companiei, va rămâne la conducerea companiei cu sediul central din Cluj Napoca.

Citește și Cursuri de securitate cibernetică, organizate de Deloitte Academy

 

 

 

Citiți și despre:

 • O companie din România, în topul celor mai mari creșteriO companie din România, în topul celor mai mari creșteri Potrivit Inc., în topul organizațiilor cu cele mai rapide creșteri din Europa este Webhelp România, companie de outsourcing și comunicare în limbi străine. Societatea, membră a grupului francez Webhelp, a […]
 • PitechPlus a finalizat achiziţia MindMagnetPitechPlus a finalizat achiziţia MindMagnet PitechPlus a anunţat că a încheiat prima achiziție de pe piața din ţara noastră. Compania analizează, în plus, alte oportunități de extindere la nivel local și internațional. PitechPlus este una dintre […]
 • Compania Urgent Curier a fost achiziționată de Abris Capital PartnersCompania Urgent Curier a fost achiziționată de Abris Capital Partners Compania de private equity Abris Capital Partners a anunțat achiziționarea companiei de curierat Urgent Curier. Tranzacția vine la un an și opt luni după ce Abris a investit în piața locală de curierat, prin […]
 • Cushman & Wakefield și DTZ vor fuzionaCushman & Wakefield și DTZ vor fuziona Cushman & Wakefield și DTZ au ajuns la un acord definitiv pentru a fuziona, scopul fiind obținerea uneia dintre cele mai mari companii de servicii imobiliare la nivel global. Noua companie, care va opera […]
 • Proprietarul brandului Tymbark va prelua Rio BucuvinaProprietarul brandului Tymbark va prelua Rio Bucuvina Grupul polonez Maspex Wadowice, care deţine pe piaţa românească brandurile Tedi şi Tymbark, va prelua producătorul de apă minerală Rio Bucuvina, de la sirienii Mukhles şi Mahmoud Omar, fraţi ai […]

O părere la “Webhelp a preluat compania românească PitechPlus

 1. Pingback: Chatbot Druid. Parteneriat intre Druid si IT Assist | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.