Stiri: Companii

Webinar BUSINESS EVOLUTION

Webinar-ul BUSINESS EVOLUTION – Rethink Strategy – Continuity, Challenges and Opportunities are loc pe 26 martie

23.03.2020

Webinar BUSINESS EVOLUTION. DoingBusiness.ro, în parteneriat cu Microsoft România, organizează joi, 26 martie 2020, webinar-ul BUSINESS EVOLUTION cu tema Rethink Strategy – “Continuity, Challenges și Opportunities”. Acest eveniment reprezintă un efort comun de a ajuta companiile din România să își redefinească planurile într-o perioadă plină de provocări financiare și economice fără precedent.

Webinar BUSINESS EVOLUTION. Subiectele dezbătute

Vor fi dezbătute mai multe subiecte legate de modul în care companiile ar trebui să acționeze în perioada următoare. Se va discuta despre Planuri de Continuitate a Afacerilor luând în considerare principalele acțiuni care ar trebui aplicate în companii.

Webinar BUSINESS EVOLUTION. Dezvoltarea unui plan de continuitate

“Dezvoltarea unui plan de continuitate a afacerii sau de “disaster recovery” este esențial și specific fiecărei companii în parte.

Nu există rețete universale, dar în cadrul acestui webinar vom discuta soluții concrete despre modul în care companiile pot și trebuie să răspundă unor situații dificile precum scăderea cererii pentru anumite categorii de produse sau servicii, telemuncă sau necesitatea disponibilizării angajaților, blocarea temporară a investițiilor companiilor cu impact direct asupra comenzilor, stresul și presiunea la nivel din ce în ce mai crescut, impredictibilitatea etc.

Un alt subiect pe care îl vom aborda este identificarea rapidă a riscurilor, dar mai ales a soluțiilor pe care tehnologia le poate oferi companiilor pentru a putea continua activitatea” declara dl. Dumitru Ion, CEO DoingBusiness.ro.

Webinar BUSINESS EVOLUTION. Invitați

Subiectele primului webinar din seria Business Evolution vor fi susținute de consultați și manageri cu experiență:

  • Marius Filipas, Antreprenor – Managing Partener, School of Passion; ex CEO Logicom România, Lead Your Business Through the actual challenging situation
  • Daniel Rusen, Director Marketing & Operațiuni, Microsoft România, Becoming Digital
  • Răzvan Cristea – Solution Specialist – Modern Workplace Central & Eastern Europe, Microsoft, Leverage technology to stay productive în Remote Work and Business scenarios
  • Irina Stănică – Manager, KPMG Legal – Recent legal aspects for remote work and business continuity
  • Invitat special – Marius Persinaru, Antreprenor, business executive & leader remarcabil

Accelerarea digitalizării

”Pornind inițial chiar de la exemplul companiei noastre, serios afectată de actuala instabilitate mai ales economică, am înțeles rapid și foarte bine lecția continuității afacerii și necesitatea urgență a accelerării digitalizării operațiunilor. Astfel, ne-am “reinventat” rapid, ne-am adaptat noilor “reguli” și am “mutat” evenimentele fizice în online”, mai spune Dumitru Ion.

În perioada imediat următoare, DoingBusiness.ro se va concentra pe ajutarea mediului de afaceri să depășească actuala criză.

Webinar BUSINESS EVOLUTION. Ieșirea din zona de discomfort

”Credem că în această perioadă focusul nostru principal, al tuturor, trebuie să fie accelerarea transformărilor care au loc la nivelul companiilor, trecerea rapidă către servicii digitale, ieșirea din zona de discomfort și luarea unor decizii rapide care să deblocheze situația actuală.

Sperăm că mulți dintre liderii companiilor realizează că lipsa de reacție și atitudinea pasivă sau reactivă, la aceste evenimente grave externe, duce la blocaj economic.

Practic refuzând să acționăm și să găsim soluții la problemele cu care ne confruntăm nu facem altceva decât să intrăm de bună voie într-o roată cu mișcare extrem de rapidă care va produce alte disfuncționalități și care va duce în final la blocarea altor companii din piață, sau chiar la un blocaj total al economiei.

Va așteptăm la webinar pentru a afla care sunt pașii principali în dezvoltarea unui plan de continuitate a afacerii, de la existența unui plan de răspuns, la implementarea unor acțiuni concrete, stabilirea unei echipe de management al crizei, luând în considerare toate domeniile de activitate – personal, echipamente, disponibilitatea activelor, back-up și alte alternative, angajamente de afaceri, centru de comandă, contabilitate și liste de contacte în caz de urgență”, a detaliat Dumitru Ion.

Citește și Băneasa Shopping City se închide. Anunțul făcut de retailer