Stiri: Constructii

Wetterbest preia Cortina WTB

Tranzacția prin care Wetterbest preia Cortina WTB, autorizată de Consiliul Concurenței

10.02.2020

Consiliul Concurenţei a anunțat că a autorizat tranzacţia prin care Wetterbest S.R.L. preia compania Cortina WTB S.R.L. Autoritatea a ajuns la concluzia că operaţiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa locală.

Despre Wetterbest

Wetterbest S.R.L., companie membră a grupului Teraplast S.A., activează în domeniile producerii şi comercializării sistemelor de învelitori din ţiglă metalică, sistemelor de drenaj a apei pluviale (jgheaburi şi burlane, accesorii pentru aceste sisteme) şi tablei cutate.

Obiectul de activitate al Cortina WTB

Cortina WTB S.R.L. are ca obiect principal de activitate producerea şi comercializarea sistemelor de învelitori din ţiglă metalică.

Anunțul făcut de Consiliul Concurenței

În urma evaluării efectelor acestei tranzacții, Consiliul Concurenţei a constatat că operaţiunea nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naţionale de concurenţă, după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Wetterbest este deținut de compania TeraPlast

Pe 23 ianuarie, Grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, a anunțat că a ajuns la o participație de 100% în Wetterbest, unul dintre liderii pieței locale de sisteme complete pentru acoperișuri, ca urmare a preluării și ultimului pachet de acțiuni de 1%.

Așadar, TeraPlast a ajuns să fie acționarul unic al Wetterbest, investiția totală în participația de 100% depășind 17 milioane de euro.

Achiziția a început în 2017. Din ianuarie 2019, TeraPlast deține pachetul majoritar de 67% din companie. În mai 2019, participația TeraPlast în Wetterbest a crescut la 99%.

Cifra de afaceri a Wetterbest

În primele nouă luni din 2019, cifra de afaceri a Wetterbest a înregistrat o creștere de 22%, la 202 milioane de lei. De asemenea, EBITDA a avansat cu 10%, atingând valoarea de 13,5 milioane de lei.

Citește și Taxa clawback continuă să înregistreze creșteri. Avertismentul transmis de producătorii de medicamente