Stiri: Constructii

Wienerberger a început producţia la fabrica din Buzău

06.07.2016

După doar o lună de zile de la achiziția fabricii de cărămidă de la Buzău, Wienerberger România a reluat activitatea de producție în această unitate. De asemenea, Wienerberger România a demarat implementarea planului de retehnologizare a facilităților de producție din Berca, Buzău, care va dura câteva luni.

„Fabrica a fost în conservare o perioadă lungă de timp înainte de cumpărare. Este remarcabil că prin efortul comun al specialiștilor Wienerberger și al echipei de angajați din această fabrică a fost posibilă reînceperea producției într-un timp atât de scurt. Începând cu această lună, cărămizile Porotherm produse în fabrica Wienerberger din Berca, Buzău vor fi disponibile prin rețeaua autorizată de distribuitori pentru a răspunde, în principal, cererii din zona de sud-est a țării.” a declarat Corneliu Fecioru, Managing Director Sales & Marketing, Wienerberger România.

Cererea de materiale de zidărie se menține la un nivel ridicat. În primul semestru din 2016 piața rezidențială din România a avut un trend pozitiv, fapt confirmat și de numărul autorizațiilor de construcție locuințe noi care, per ansamblu, este în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut.

O pondere de peste 50% din locuințele noi construite în România este deținută de segmentul de case individuale, care conform datelor Institutului Național de Statistică, a crescut constant în ultimii 5 ani cu aproximativ 36.000 unități/an. Segmentul de apartamente noi a început să crească accelerat în ultimii 2 ani, în special în marile orașe din România. Tendința de creștere a locuințelor noi pentru ambele segmente rezidențiale, apartamente și case, atestă că nevoia de locuințe moderne și confortabile se menține la un nivel ridicat în România.

Cât despre preferințele clienților în privința materialelor utilizate pentru construcția locuințelor, se remarcă o creștere a interesului pentru produsele cu performanțe termice ridicate oferite împreună cu servicii de consultanță tehnică de specialitate.

„Beneficiarii finali sunt mai bine informați și au așteptări mai ridicate, care se reflectă în tipul de produse alese pentru casa lor. În plus, reacțiile pozitive primite pentru Porotherm 36,5 TermoPlus, cărămida cu vată minerală bazaltică, recent lansată și unică pe piața din România, ne confirmă contextul favorabil în care ne aflăm și ne încurajează planurile de viitor”, susține Corneliu Fecioru, Managing Director Sales & Marketing, Wienerberger România.