Stiri: Constructii

Wienerberger organizează Brick Award, cel mai important concurs de arhitectură din lume

28.04.2014

Cel mai mare producător de cărămidă la nivel mondial Wienerberger a anunţat că va organiza, pentru al 10-lea an, Brick Award, cel mai important concurs de arhitectură din lume destinat clădirilor realizate din cărămidă. Competiţia a fost iniţiată în 2004 şi este organizată odată la noi ani.

“Această competiţie pune în centrul atenției unul dintre cele mai vechi materiale de construcţii din lume arătând cât de dinamice și moderne pot fi clădirile din căramidă. Creativitatea arhitecţilor participanţi, completată de calităţile produselor ceramice şi de nenumăratele posibilităţi ingenioase de design dau viaţă unor proiecte care inovează continuu arhitectura contemporană pentru a răspunde provocărilor mileniului al III-lea de a construi în mod diferit”, a declarat Corneliu Fecioru, membru în Consiliul de Administraţie al Wienerberger Sisteme de Cărămizi, Vânzări şi Marketing.

Juriul Brick Award este format din arhitecţi de renume, fiind diferit la fiecare ediţie, iar spectrul de aplicații variază de la soluții de construire folosind blocuri ceramice și cărămizi pentru faţadă până la țigle ceramice pentru acoperiş și pavele de ceramică.

În acest an, juriul concursului este alcătuit din patru membri: arhitectul chinez și laureat al Premiului Pritzker 2012, Wang Shu, arhitecții Vera Yanovshtchinsky (Olanda) și Ewa Kuryłowicz (Polonia), precum și câștigătorul Wienerberger Brick Award 2012, Pavol Paňák (Slovacia).

Pentru ediţia din acest an, peste 300 de proiecte inovatoare din toată lumea, inclusiv din România, au fost înscrise în competiţie, urmând ca ceremonia de premiere să aibă loc pe 8 mai, la Viena.

„Când vorbim despre cărămidă, oamenii cred că vorbim despre tradiție. Dar în această competiție, puteți găsi mai multe lucrări cu o abordare inovatoare, oferind cărămizii un nou înțeles și un nou aspect. Cred că acest lucru este foarte important”, a declarat Wang Shu, membru al juriului Brick Award.