Stiri: Constructii

Wienerberger preia Brikston Construction Solutions

17.10.2017

ADM Capital, fondul internațional de investiții, a fost de acord să vândă integral acțiunile Brikston Construction Solutions SA (Brikston) către Wienerberger AG din Austria. Compania a investit în Brikston, prin intermediul fondului său central de recuperare CEECAT, lansat în 2011, iar în iulie 2014 a obținut o participație de 98% din acțiunile Brikston.

Tranzacţia se înscrie într-o serie recentă de exituri ale fondului de investiții ADM CEECAT Recovery Fund, ajutând echipa ADM să lanseze fondul CCL CEECAT Fund II, la debutul lui 2018.

Brikston este lider în producția de cărămidă din România. Compania deservește industria de construcții din ţara noastră cu un portofoliu extins de produse constând în cărămizi goale și pline, fațade și produse decorative în diverse culori și dimensiuni. Având sediul în Iași, compania a realizat vânzări de aproximativ 16 milioane de euro în 2016. Produsele Brikston sunt distribuite pe aproape întreg teritoriul României, dar sunt destinate și exportului către Republica Moldova și Ucraina.

De asemenea, fondul și-a îmbunătățit profitul operațional cu peste 60%, pe parcursul celor trei ani de la achiziția companiei Brikston în iulie 2014.

”Această tranzacție reprezintă un pas important în dezvoltarea afacerilor europene ale ADM Capital, și demonstrează capacitatea noastră de a face investiții solide și de a realiza o creștere puternică. Totodată, tranzacția Brikston este o dovadă a capabilității noastre de a realiza exituri în regiunea balcanică, lăsând în urmă afaceri mai puternice și mai sănătoase după investițiile noastre. Suntem încrezători că Birkston va continua să se dezvolte pe piața românescă și că va beneficia de o creștere susținută la nivel de management și resurse, odată cu preluarea sa de către Wienerberger”, a declarat Anthony Stalker, Partener la ADM Capital.

Finalizarea tranzacției este supusă aprobării autorității de supraveghere, iar în așteptarea acestei aprobări, cele două societăți vor continua să își desfășoare afacerile separat.