Stiri: Companii

WILO România a avut, în 2015, afaceri de 27,3 milioane euro. Ce planuri are compania pentru acest an?

25.04.2016

Vânzările WILO România au crescut anul trecut cu 40%, față de anul precedent. Avansul a venit pe fondul revenirii creșterii pe piața de construcții și al dezvoltării infrastructurii pe sectorul apă – canal. Astfel, compania a încheiat 2015 cu o cifră de afaceri de aproximativ 27,3 milioane euro, depășind estimările și înregistrând o creștere care a contribuit și la rezultatul pozitiv al Grupului WILO, din care face parte WILO România.

Compania își consolidează astfel, an de an, poziția de leader de piață locală, furnizând pompe și sisteme de pompare de ultimă generație, bazate pe tehnologie modernă, conform celor mai exigente standarde în domeniu, inclusiv cele europene. Totodată, WILO România își intensifică prezența pe segmentul aplicații în construcții, fiind partener în proiecte importante din întreaga țară, fie că e vorba de clădiri cu scop comercial, rezidențial sau clădiri de birouri. Printre cele mai importante proiecte finalizate în 2015 pentru care WILO România a furnizat pompe şi sisteme de pompare, se numără Mega Mall Bucureşti, Bucharest One, AFI Business 4 şi 5, Nusco Tower 2, Metrorex Magistrala 4, E-ON Târgu Mureș, Autoliv Lugoj.

Un factor determinant pentru evoluția WILO România în 2015 a fost creșterea cererii de echipamente de înaltă eficiență, necesare clădirilor certificate energetic, în contextul în care începând cu anul 2020, clădirile nou construite în țările din Uniunea Europeană, inclusiv România, trebuie să aibă un consum de energie cât mai redus, conform prevederilor directivelor europene referitoare la eficiența energetică a clădirilor. Viziunea companiei de a oferi produse și soluții de înaltă eficiență și la cele mai înalte standarde face ca WILO să fie partenerul potrivit pentru respectarea normelor europene.

„Grupul WILO a investit în anul 2015 peste 62 milioane de euro în cercetare și dezvoltare, ceea ce duce la reconfirmarea și întărirea rolului de leader în ceea ce privește inovația și avansul tehnologic. Investițiile constante în tehnologii avansate, alături de maturizarea pieței de construcții și strandardele ridicate în materie de calitate și eficiență au condus la creșterea companiei și la diferențierea în piață, atât la nivel internațional, cât și local,” a declarat Alin Gorga, Director General WILO România.

Compania are în plan să construiască, începând cu anul acesta, un sediu propriu în România, care va fi reper în domeniul instalațiilor și al tehnologiei de înaltă eficienţă.