Producatori

WINGSROM FLYING QUALITY PRODUCTS, produse performante, de calitate superioară

01.02.2021

Compania are drept obiectiv atingerea perfecțiunii în ceea ce privește fiecare etapă a procesului de producție, de la planificare și până la furnizarea soluției finale. WINGSROM FLYING QUALITY PRODUCTS, companie care activează în domeniul fabricării de piese pentru industria aeronautică, a înregistrat rezultate excepționale în anul 2019 și în primul semestru al anului 2020. În a doua jumătate a anului trecut însă, compania a început să resimtă efectele economice generate de pandemia de coronavirus.

„Criza generată de coronavirus a avut un impact puternic asupra tuturor domeniilor, inclusiv asupra activității WINGSROM FLYING QUALITY PRODUCTS. Provocarea principală a fost aceea de a menține un echilibru între gestionarea portofoliului diminuat de clienți existenți, găsirea de soluții pentru a reîntregi portofoliul afectat prin penetrarea unor piețe noi și motivarea suplimentară a angajaților”, ne-a declarat Dl. Ronen Navick, Administrator și CEO Wingsrom Flying Quality Products.

Cu toate că cererea pe piață s-a diminuat considerabil în perioada menționată, printr-un efort colectiv, compania a reușit să identifice metode de a utiliza și valorifica resursele tehnice și umane și în alte domenii de activitate, deschizând astfel noi orizonturi și provocări.

Cu toate că cererea pe piață s-a diminuat considerabil în această perioadă, compania a reușit să identifice metode de a utiliza și valorifica resursele tehnice și umane și în alte domenii de activitate

Wingsrom Flying Quality Products are ca obiect de activitate prelucrări mecanice pe mașini cu comandă numerică, prin diferite procese, de strunjire, frezare, finisare, marcare și alte activități conexe (măsurători 3D, metalografie, control nedistructiv). Cu toate ca până în perioada de debut a pandemiei Wingsrom producea exclusiv pentru sectorul de aviație, acum portofoliul companiei s-a diversificat și s-a orientat și către piețele auto, energie sau medicale, în cadrul cărora a fost descoperită o nouă oportunitate care să contribuie la evoluția acestor sectoare de activitate.

Extinderea către noi piețe de desfacere din Europa și Orientul Mijlociu

Wingsrom Flying Quality Products, ca urmare a experienței vaste a fondatorilor, este conștientă că, pentru a ajunge în top și pentru a rămâne în această poziție, este necesar nu numai să furnizeze produse de cea mai înaltă calitate, să le ofere la cel mai bun preț de pe piață, ci și să își adapteze în mod permanent strategia, astfel încât să poată răspunde provocărilor prezentului în cel mai bun mod posibil. Pandemia a determinat compania să își regândească strategia de business, să abordeze noi piețe, dar și să își construiască o reputație solidă în regiuni din Europa și Orientul Mijlociu.

În aceste condiții, o expunere pe piețele externe va permite Wingsrom să își lărgească orizontul de business. Cu toate acestea, trebuie ținut cont de faptul că procesul este de lungă durată și, în momentul de față, compania analizează mai multe opțiuni disponibile, astfel încât decizia finală să ia în considerare toate aspectele esențiale și să permită companiei să își păstreze poziția de top.

Expunerea pe piețele externe va permite Wingsrom să își lărgească orizontul de business

Wingsrom Flying Quality Products, furnizor de produse performante de calitate recunoscută la nivel global, a semnat un nou contract de colaborare cu o importantă companie, recunoscută la nivel internațional, care activează în domeniul industriei aerospațiale și de apărare. Acest nou parteneriat crează premise favorabile pentru 2021, an în care va debuta colaborarea pentru următorii 5 ani dintre cele 2 companii, Wingsrom Flying Quality Products devenind în acest fel un furnizor de importanță strategică la nivel global.

Niciun standard de performanță nu poate îngădui compromisuri

Fiecare dintre componentele realizate în cadrul Wingsrom trec printr-un control riguros, control care începe de la un studiu avansat de evaluare a riscurilor, până la inspecția finală înainte de expediere.

„Departamentul de Inginerie, software-ul CAD/CAM și echipamentele high-tech din cadrul companiei permit crearea unor produse performante, de o calitate superioară. În plus, înainte de pandemie, compania a investit suplimentar într-un laborator de metalografie și într-un strung cu comandă numerică specific de mare viteză, în 7 axe, cu preluare automată”, explică Dl. Navick.

Motto-ul după care compania își ghidează activitatea este „Niciun standard de performanță nu poate îngădui compromisuri”. Cu alte cuvinte, Wingsrom Flying Quality Products are drept obiectiv atingerea perfecțiunii în ceea ce privește fiecare etapă a procesului, de la planificare și până la furnizarea soluției finale către client sau colaborator, concept cunoscut sub numele de conceptul Zero Defecte. Acest concept implementat asigură cunoașterea tuturor detaliilor, încă din fazele inițiale ale proiectului și garantează obținerea rezultatelor optime, de fiecare dată.

Conceptul Zero Defecte implementat asigură cunoașterea tuturor detaliilor, încă din fazele inițiale ale proiectului și garantează obținerea rezultatelor optime, de fiecare dată

Angajații, cel mai valoros activ al companiei

În realizarea produselor, compania activează în prezent cu o echipă de 120 de angajați care, pe lângă avantajele materiale, beneficiază și de un mediu de dezvoltare profesională continuă, de un mediu plăcut și propice performanței, de avantajul de a lucra cu echipamente de ultimă generație și în echipe de profesioniști cu o vastă experiență în domeniu.

Totodată, Wingsrom formează tehnicieni high-level, ceea ce generează provocări noi în ceea ce privește măsurile pentru retenția personalului, întrucât personalul extrem de bine calificat ajunge să fie ofertat de companiile din zona UE.

Conform reprezentanților Wingsrom, angajații reprezintă cel mai valoros activ al companiei, ei fiind cei care generează plusul de valoare. Din acest motiv, WINGSROM FLYING QUALITY PRODUCTS este interesată ca angajații să fie pe deplin mulțumiți cu pachetul salarial de care beneficiază, astfel încât să rămână în cadrul companiei pentru cât mai mult timp, pentru a crește împreună și, mai ales, pentru a crea proiecte cu adevărat impresionante.

În opinia managementului, angajații reprezintă cel mai valoros activ al companiei, ei fiind cei care generează plusul de valoare

„În cadrul companiei lucrează o echipă formată din 120 de angajați, ale căror beneficii sunt atât materiale, cât și nemateriale, dar care beneficiază în plus și de libertate, fiind încurajați să se dezvolte”, detaliază CEO-ul Wingsrom.

Protejarea angajaților și a clienților reprezintă un aspect prioritar pentru companie. Astfel, compania a implementat anumite măsuri menite să minimalizeze riscurile de infectare, cum ar fi un program flexibil și decalat, decontarea combustibilului pentru deplasare cu autoturismul personal în interes de serviciu, măști si dezinfectanți la discreție, norme și traininguri interne care să întărească, dacă mai era nevoie, convingerea că responsabilitatea individuală este calea cea mai rapidă și sigură pentru depășirea acestei perioade.

Pandemia a adus cu sine provocări de ordin financiar, ca urmare a faptului că cererea de pe piață a scăzut treptat. Cu toate acestea, Wingsrom Flying Quality Products a reușit să își adapteze strategia pentru a găsi noi soluții, noi clienți în piețe neexplorate, folosindu-se de vasta experiență în domeniu și de echipamentele performante. Ca obiectiv principal în ceea ce privește performanța financiară, compania își propune ca în următorii 3 ani să atingă o cifră de afaceri de 20 de milioane de euro.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/inteva-products-salonta-10-ani-de-existenta-in-industria-automotive/