Stiri: Constructii

Piata RCA Romania 2022

Wintertub vrea să preia Palplast. Anunţul făcut de Consiliul Concurenţei

27.08.2021

Wintertub vrea să preia Palplast. Consiliul Concurenţei a anunţat că analizează tranzacţia prin care Wintertub intenţionează să preia compania Palplast. Wintertub este o societate vehicul deţinută de către Winter Com şi de Marius Ciprian Smărăndăchesc. Conform instituţiei, această tranzacţie reprezintă o concentrare economică ce trebuie autorizată.

Winter Com este un distribuitor de ţevi şi fitinguri din polietilenă de înaltă densitate (PEID), ţevi şi fitinguri din policlorură de vinil (PVC), armături, hidranţi, capace de canalizare şi alte materiale pentru instalaţii în construcţii.

Palplast are ca activitate principală producţia de ţevi şi fitinguri PEID, dar comercializează şi alte tipuri de produse, cum ar fi: fitinguri PEID injectate, de compresiune şi electro-fuziune, ţevi PVC şi ţevi corugate PEID, produse din fontă, cămine de apometru, cămine de vizitare etc.

Wintertub vrea să preia Palplast. Anunt important

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această tranzacţie reprezintă o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei. Autoritatea de concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Citeşte şi Saint Gobain vrea să preia Duraziv. Ce anunț a făcut Consiliul Concurenţei?