Stiri: Logistica

Wizz Air îşi extinde operaţiunile din Sibiu

28.11.2017

Compania aeriană Wizz Air a anunțat că va continua să-și extindă operațiunile din Sibiu și va adăuga a doua aeronavă Airbus A320 la baza locală, începând cu iunie 2018. Totodată, operatorul va lansa cinci curse mult așteptate din Sibiu și va crește frecvențele pe patru rute populare, adăugând astfel 21 de zboruri în total programului.

Împreună cu noile curse spre Copenhaga, Charleroi, Paris Beauvais, Basel și Frankfurt Hahn, care încep în iunie 2018, rețeaua de zboruri cu tarife reduse din Sibiu se va extinde la 11 rute spre 8 țări. Aeronava adițională va permite WIZZ să crească frecvența zborurilor pe patru rute din vara 2018: Londra-Luton va deveni zilnică, Memmingen și Dortmund vor crește la cinci, în timp ce conexiunea spre Nuremberg va opera de patru ori pe săptămână.

„În calitate de cea mai mare companie aeriană din România, de peste un deceniu căutăm permanent să răspundem cât mai bine așteptărilor clienților noștri, oferindu-le cele mai mici tarife, destinații dorite și servicii excelente la bord. Astăzi le aducem mai multe vești bune clienților din Transilvania și scoatem în evidență încă o dată angajamentul Wizz Air pentru România. Continuăm să investim în regiune cu a doua aeronavă Airbus A320, care se va alătura flotei din Sibiu din iunie 2018, prin lansarea a 5 noi rute din Sibiu precum și prin creșterea frecvențelor săptămânale pe cele mai populare 4 rute. Continuăm să aducem beneficii pentru comunitatea locală prin crearea de noi locuri de muncă, stimularea economiei regionale, precum și a turismul extern, în condițiile în care turismul din Sibiu s-a dezvoltat remarcabil în ultimul an. Începând cu 2018, WIZZ va oferi din Sibiu 11 rute spre 8 țări. Echipa WIZZ este nerăbdătoare să întâmpine la bord pasagerii pe oricare dintre mult așteptatele rute spre Paris, Frankfurt Hahn, Basel, Bruxelles Charleroi sau Copenhaga”, a spus Johan Eidhagen, Chief Marketing Officer la Wizz Air.

A doua aeronavă Airbus A320, care se alătură flotei din Sibiu din iunie 2018, a fost anterior alocată operațiunilor din Târgu Mureș. Aeronava adițională va sprijini în continuare consolidarea și diversificarea rețelei de zbor din Transilvania pentru 2018, în timp ce rețeaua de zboruri cu tarife reduse din Sibiu va crește cu un număr total de 21 de frecvențe săptămânale, care creează noi oportunități de călătorie din și spre Transilvania.

Noua investiție de la Aeroportul Sibiu va duce investiția totală a Wizz Air la aproape 200 de milioane de dolari, iar echipa WIZZ de la Sibiu va crește la peste 70 de angajați direcți, toți pregătiți să livreze cele mai înalte standarde de customer service și siguranță în aviație, asigurând o experiență excelentă pasagerilor în orice moment al călătoriei cu Wizz Air.

„Noile rute ce se lansează azi reprezintă legături importante ce contribuie la dezvoltarea economică a județului și a regiunii și ne permit nouă, sibienilor, să circulăm mai rapid și mai confortabil în Europa. Se deschid noi porți spre țări cu care avem o cooperare de tradiție, dar și oportunități pentru noi relații economice. Este un mare câștig pentru Sibiu ca destinație turistică, iar în contextul evenimentelor importante din 2019 reprezintă un pas strategic. Mulțumesc oficialilor Wizz Air pentru alegerea Aeroportului Internațional Sibiu pentru deschiderea de noi rute și pentru găzduirea unei noi aeronave și le doresc în continuare afaceri bune la Sibiu”, a afirmat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.

Operațiunile Wizz Air din România, care cunosc o creștere accelerată, vor continua să stimuleze economia locală, la fel cum au făcut-o în ultimii 10 ani, prin creșterea numărului de angajați în aviația din România și sectoarele turismului și prin facilitarea a peste 5.700 de locuri de muncă anul acesta în industrii asociate în țară.

„Aeroportul Internațional Sibiu și compania Wizz Air sunt parteneri într-un efort comun, care a adus rezultate concrete și palpabile, cu beneficii durabile pentru întreaga comunitate și cu impact în dezvoltarea economică locală. Alocarea celei de-a doua aeronave bazei de operare de la Sibiu reprezintă garanția conectării aeroportului cu importante orașe din Europa”, a declarat Gabriel Tischer, Președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Sibiu.

În 2018, WIZZ oferă în total mai mult de 9,2 milioane de locuri de la 10 aeroporturi din România pe 142 de rute spre 20 de țări.

„Rețeaua de rute operate la Aeroportul Internațional Sibiu a cunoscut în ultimii ani o dinamică aparte. Rezultatele pe care astăzi le marcăm se bazează pe o abordare continuă a operatorilor aerieni și pe eforturi constante din partea echipei aeroportului din Sibiu, respectiv pe propuneri concrete și realiste. Vom continua aceste demersuri pe care astăzi compania Wizz Air le confirmă, acest moment fiind un reper relevant în ceea ce privește potențialul de dezvoltare al aeroportului. Consider că prin lansarea acestor noi rute răspundem pozitiv apelului comunității pe care o deservim”, precizează Marius Ioan Gîrdea, Director General al Aeroportului Internațional Sibiu.