Stiri: Economie

World Credit Congress & Exhibition are loc în perioada 8-10 iunie, la Bucureşti

10.02.2016

Ţara noastră este gazda celei de-a V-a ediții a World Credit Congress & Exhibition, eveniment organizat de ICM Consultoria Capacitación Integral și Leadership Events, în parteneriat cu Doingbusiness.ro şi Business Mark, în perioada 8-10 iunie 2016, la București.

Conferinţa reprezintă referința comunității globale financiare în ceea ce privește creditul comercial, riscul de credit și colectarea creanțelor. Congresul reunește peste 500 de specialiști și participanți din piața bancară, a colectării creanțelor și serviciilor conexe și reprezintă platforma ideală pentru interacțiunea dintre profesioniști din domeniul financiar si consultanță și servicii care activează la nivel global.

,,Organizarea acestui Congres la București are pentru noi o dublă semnificație: în primul rând, am reușit să convingem organizatorii Congresului că dintre toate statele din regiune, România merită să fie gazda unui astfel de eveniment de importanță globală. În al doilea rând, oferim participanților internaționali (care reprezintă aproape jumătate din audiență) dar mai ales celor români, accesul direct la expertiza internațională de vârf în ceea ce privește aspecte complexe ale finanțării și a managementului riscului în noul context global’’, a declarat Cristian Ionescu, Country Manager pentru România al Expense Reduction Analysts.

Potențialul României și a țărilor din regiune și creșterea economică însemnată în contextul evoluției ascendente a economiilor din Europa Centrală și de Est au reprezentat motive pentru care ţara noastră a fost aleasă pentru a găzdui acest Congres.

Potrivit estimărilor Focus Economics, economiile din Europa Centrală şi de Est au reușit să evite turbulențele financiare din 2015 și au generat creștere economică susținută de cererea internă puternică a sectorului privat.

,,Din edițiile anterioare ale World Credit Congress & Exhibition am observat că a existat o atractivitate foarte mare pentru participare din partea întreprinderilor mici și mijlocii, companiilor medii și mari dar și a multinaționalelor, reprezentate la nivel de CEO, CFO sau acționari, companii care doresc să își crească activitatea, capitalizarea și să utilizeze cele mai eficiente instrumente financiare pentru a se proteja de riscuri. Aducem acum know-how-ul nostru în privința acestor obiective, la București’’, a afirmat Luis Eduardo Pérez Mata, Președintele ICM Consultoria Capacitación Integral.

Precedentele ediții au fost organizate în Mexico City (Mexic), Dublin (Irlanda), Sydney (Australia) și Johannesburg (Africa de Sud).

,,Pentru noi este o mare bucurie să contribuim la desfășurarea World Credit Congress & Exhibition la București, pentru prima oară fiind aleasă o țară din Europa Centrală și de Est. Prin acest eveniment punem Bucureștiul pe harta mondială, pentru care instituțiile financiare, piața creditului și a serviciilor conexe văd potențial ridicat de dezvoltare în perioada următoare, toate edițiile precedente ale Congresului alegând economii cu perspective mari și rapide de creștere’’, a declarat Dumitru Ion, CEO Kompass România & Doingbusiness.ro.

Mai multe detalii despre World Credit Congress & Exhibition, desfășurat la București, în perioada 8-10 iunie 2016, la Hotelul Marriott, sunt disponibile pe creditcongress.com/2016/romana/index.html.