Ţara noastră a fost aleasă, în premieră, în Europa Centrală și de Est ca țară gazdă pentru ‘World Credit Congress & Exhibition’, eveniment care va avea loc în perioada 8-10 iunie. Organizatorii, ICM Capacitación Integral și Leadership Events, în parteneriat cu Doingbusiness.ro și Business Mark, estimează că 600 de specialiști din sectorul financiar-bancar, al creditului comercial și al colectării de creanțe și serviciilor conexe vor participa la eveniment.
Congresul reprezintă platforma ideală pentru interacțiunea specialiștilor din piața financiară, bancară, a consultanței/ serviciilor financiare, profesioniști care activează la nivel global.
„Mediul economic actual este caracterizat de volatilitate, iar creșterea economică globală este amenințată de incertitudine (sau certitudinea unor evoluții negative, care se manifestă deja). Atitudinile băncilor centrale la nivel mondial dau semnale greu interpretabile de către piață, atât prin dimensiunea și natura măsurilor de politică monetară aplicate, dar și prin întinderea lor în timp. Principalul element de certitudine este reprezentat de implicațiile directe asupra mersului creditului global și de majorarea riscurilor asociate creditării/ colectării creanțelor, riscuri care pot fi totuși limitate. În condițiile în care la nivelul zonei Euro, politica monetară nu este suficientă pentru a inversa tendința prezentă de inhibare a creșterii economice, Banca Centrală Europeană a luat decizii istorice pentru impulsionarea creșterii economice”, au explicat organizatorii forumului.
În cadrul evenimentului se vor găsi răspunsuri la întrebări precum:
- Trăim incipiența unei stagnări seculare?
- Care sunt instrumentele sectorului financiar pentru a se adapta, dezvolta și funcționa în condițiile ,,noului normal’’ economic?
- Ce înseamnă pentru piața creditului planul statelor G20 de a genera creștere economică suplimentară, la nivel global, de 2% în fiecare an (prin reforme inițiate de FMI și OECD)?
- Cum a reușit sectorul bancar din zona Euro, în ciuda ratelor negative de dobândă din 2015 să își majoreze activele?
- Cu politica monetară îndreptată spre normalizarea inflației, specialiștii apreciază că este nevoie urgentă de măsuri pentru creștere economică suplimentară, pentru reducerea deficitului de activitate economică și, implicit, a șomajului.
- Ce înseamnă pentru piața creditului și a creanțelor că Banca Centrală Europeană va folosi toate, dar chiar toate politicile disponibile? Și ce efect va fi asupra economiilor și sectorului financiar bancar/ non-bancar din Europa Centrală și de Est (inclusiv din România)?
Scopul evenimentului este de a oferi participanților raționamente și practici relevante expuse de personalități cheie din sectorul public/ instituțional/ guvernamental și din cel privat, pentru a permite celor prezenți să deruleze o operare mai eficientă a propriilor companii prin dezvoltarea piețelor interne și externe și crearea unui cadru strategic pentru afaceri mai productive.
Cu ocazia Congresului, sunt asteptați la București personalități și lideri ai lumii financiare la nivel global, precum și profesioniști de talie internațională cu experiență pe tot globul care controlează bugete de zeci și sute de miliarde de euro.
Totodată, la București vor fi disponibile și dezbătute cele mai bune practici cu relevanță directă în aceste sectoare și cu aplicabilitate imediată. Experții participanți vor expune propria înțelegere și descifrare a situației economice curente, la nivel global, cu impact direct și relevanță pentru România, Europa de Est și Uniunea Europeană. Vorbitorii din cadrul Congresului vor evalua, de asemenea, factorii critici de risc, atât interni și externi care pot amenința expansiunea de piață a companiilor reprezentate de participanții la Congres.
Mai multe detalii despre Congres sunt disponibile aici.