Stiri: Companii

Parteneriat intre OLX si Posta Romana

Xella achiziționează Grupul Macon

20.12.2017

Xella International S.A. a semnat un acord cu două fonduri de capital privat din Polonia, gestionate de Enterprise Investors, privind achiziția grupului Macon – cel mai mare producător de BCA din România și unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții de pe piața locală.

“Prin achiziția grupului Macon, Xella devine unul dintre liderii pieței locale de materiale de construcții și principalul producător de BCA din România. Xella devine un jucător important pe piața de var și elemente prefabricate din beton și își atinge obiectivul de a fi lider în piețe regionale, prin intermediul unor achiziții strategice”, a declarat Dr. Jochen Fabritius, CEO Xella Group.

Tranzacția face obiectul aprobării de către Consiliului Concurenței din România. Încheierea tranzacției ar putea avea loc în prima jumătate a anului 2018. Părțile implicate au convenit să nu ofere momentan detalii referitoare la tranzacție, până la finalizarea procedurilor.

“Xella continuă să fie pe o traiectorie de creștere promițătoare și se concentrează la nivel pan-european pe livrarea de soluții în construcții, cu valoare adăugată, pentru a genera o creștere profitabilă și sustenabilă. Continuăm să urmărim consecvent obiectivul nostru de a fi printre cei mai buni în această industrie, utilizând la maximum potențialul diviziilor Xella și creând valoarea care va conduce Xella către un viitor de succes”, a adăugat Fabritius.