Stiri: Constructii

Tranzacţie importantă pe piaţa construcţiilor

Xella RO preia patru companii din domeniul construcţiilor

16.05.2018

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Xella RO SRL a preluat societăţile Macon SRL şi Simcom Var SA, precum şi Simbeton SA şi Simterac SA. Xella RO SRL, Macon SRL şi Simbeton SA au ca activitate principală fabricarea produselor din beton pentru construcţii. Simcor Var SA este producător de var şi ipsos, iar Simterac SA realizează elemente ceramice pentru sobe și șeminee.

Xella RO SRL face parte din grupul de companii controlat de Xella International Holding S.a.r.l. Luxembourg. Grupul Xella este activează în domeniul materialelor de construcții, având sediul în Duisburg, Germania. La nivel internaţional, activitatea grupului Xella este organizată în jurul a trei divizii de afaceri:

  1. materiale de construcții (BCA, blocuri de silicat de calciu, BCA pentru construcții comerciale, plăci izolatoare minerale),
  2. sisteme de placări (plăci din fibră de ghips, plăci de protecție împotriva focului, panouri de perete uscat din ciment lipit)
  3. izolații (vată minerală și polistiren extrudat).

Autoritatea de Concurență a analizat această operațiune și a constatat că aceasta nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante.