Slide

Stiri: Constructii

Xella vinde divizia de prefabricate din beton Macon

Xella vinde divizia de prefabricate din beton Macon

13.04.2022

Xella România, cel mai mare producător de BCA din România și unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcții de pe piața locală, anunță vânzarea operațiunilor de prefabricate din beton către Romcim, un furnizor de top pe piața construcțiilor din România pentru ciment, agregate și betoane.

Operațiunile care fac obiectul tranzacției deservesc piața de construcții civile și infrastructură de transport.

Anunţul făcut de companie

„Vânzarea diviziei de prefabricate Macon va întări profilul Xella pe piața de BCA și de construcții în ansamblu, și ne va permite să ne concentrăm resursele pe dezvoltarea de soluții de zidărie durabile și eficiente. Aceasta este o continuare a strategiei noastre, axată în a oferi clienților noștri soluții sustenabile, eficiente și calitate accesibilă. Sunt mulțumit că divizia de prefabricate și cei aproximativ 180 de angajați vor ajunge sub managementul unui furnizor de top pe piața construcțiilor din România și sunt încrezător în viitorul său succes”, a afirmat Christophe Clemente, Chief Executive Officer Xella Group.

Ascensiunea Xella

În 2018, Xella România a preluat grupul Macon care includea, alături de divizia principală de BCA, și operațiuni în prefabricate din beton, var și teracotă.

Achiziția grupului Macon a accelerat ascensiunea Xella în poziția de lider al pieței locale de materiale de construcții, devenind cel mai mare producător de BCA din România. Operațiunile de prefabricate sunt administrate astăzi sub numele „Simbeton”, cu două unități de producție la Deva și Oradea.

Citeşte şi Previziuni pentru piaţa imobiliară în 2022