XTB Romania director general

XTB România are un nou director general

28.01.2019

X-Trade Brokers (XTB) are un nou director general. Una dintre cele mai mari companii internaționale de brokeraj a numit-o în funcția de director general al sucursalei din România pe Irina Cristescu. Anterior, ea a deținut funcția de director general adjunct al companiei.

XTB România director general. Un moment important

Schimbarea vine într-un moment important pentru grupul polonez. Astfel, începând de anul acesta, compania se repoziționează prin extinderea ofertei de produse și servicii a grupului și dezvoltarea de noi tehnologii, nemaifiind doar un broker european de instrumente derivate, ci o companie completă de investiții.

XTB România director general. Ce spune Irina Cristescu?

”Am acceptat cu entuziasm această nouă provocare ce vine într-un context de expansiune și adoptare de direcții noi la nivel local și de grup, precum și într-o conjunctură de schimbări legislative majore la nivel de industrie. Având în vedere intrarea în vigoare a directivei MIFID2 și a noilor măsuri ESMA, așteptăm cu nerăbdare să lucrăm îndeaproape cu clienții noștri pentru a-i ajuta în procesul de adaptare la noile reglementări, în același timp asigurându-le un grad sporit de protecție și un mediu de tranzacționare mai sigur și mai sănătos”, a spus Irina Cristescu.

Conform ei, de asemenea, compania se va axa pe dezvoltarea poziției în România prin:

 • accesarea unor noi segmente de piață
 • diversificarea ofertei de instrumente financiare
 • extinderea echipei
 • creșterea cotei de piață

Irina Cristescu îl înlocuiește pe Bogdan Albu, care a ocupat funcția de director general al companiei timp de cinci mandate consecutive, între 2014 și 2018.

Noul director face parte din echipa XTB încă de la înființarea sucursalei, în anul 2008.

XTB România director general. Eforturile echipei

”Am colaborat în strânsă legătură la conducerea companiei în ultimii ani. Irina înțelege foarte bine oportunitățile și provocările cu care se confruntă industria noastră în momentul de față și sunt ferm convins că va reuși să continue cu succes eforturile echipei XTB de a oferi cu profesionalism servicii și produse financiare de calitate unui număr din ce în ce mai mare de clienți, a declarat Bogdan Albu.

XTB România director general. Transformări

Irina Cristescu a avut oportunitatea de a asista și contribui la toate transformările prin care a trecut sucursala din România în ultimii zece ani.

”Prin urmare, decizia numirii Irinei în poziția de director general al acestei sucursale vine sa susțină direcția în care se îndreaptă compania și strategia globală de a poziționa XTB ca un fintech care oferă un portofoliu variat de oportunități pentru toți investitorii care doresc să își ia investițiile în propriile mâini; avem convingerea că din noua ei poziție, Irina va implementa cu succes aceste transformări în România și va contribui la extinderea și consolidarea poziției companiei în regiunea Europei Centrale și de Est, completează Omar Arnaout, CEO XTB.

XTB România director general. Obiective

Primul obiectiv al Irinei Cristescu va fi extinderea echipei XTB România. Acest proces este determinat de creșterea portofoliului de produse și accesarea unui nou segment de piață.

Din a doua jumătate a anului 2018, XTB a pus la dispoziția clienților săi peste 2.000 de noi instrumente financiare, în special ETF-uri, acțiuni clasice internaționale de la companii precum Apple, Facebook, Google sau Tesla, dar și CFD-uri bazate pe monede virtuale precum Bitcoin, Ethereum sau Ripple. Astfel, compania este, la ora actuală, în proces de lărgire a diviziei de brokeraj.

XTB România director general. Peisajul juridic

O altă prioritate pentru 2019, este adaptarea la modificările peisajului juridic care reglementează industria, marcat de intrarea în vigoare a directivei MIFID2, precum și de noile condiții impuse de ESMA (Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe).

Se estimează ca aceste schimbări legislative să îmbunătățească semnificativ practicile de piață.

Citește și Depozitele bancare ale populației 2018. Datele publicate de BNR

 

 

 

 

 

Citiți și despre:

 • Evenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrieEvenimentul România Durabilă – AgriBusiness are loc pe 7 noiembrie Marţi 7 noiembrie, începând cu ora 8.30, are loc evenimentul România Durabilă - AgriBusiness "Contribuţia agriculturii la viitorul model economic românesc", în cadrul Academiei de Studii Economice - Aula […]
 • Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceriIdei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri Idei de mesaje de Sărbători pentru mediul de afaceri. În perioada Sărbătorilor de Iarnă nu trebuie să vă neglijaţi nici partenerii de business şi nici angajaţii. Trebuie să le transmiteţi şi acestora, aşa cum […]
 • UNSAR are un nou director generalUNSAR are un nou director general Adunarea Generală a UNSAR a validat numirea lui Alexandru Ciuncan în funcția de director general al asociaţiei, începând cu data de 10 septembrie 2018. Propunerea Comitetului de Direcție pentru această […]
 • Intersemat are o nouă conducereIntersemat are o nouă conducere Managementul societăţii Intersemat a fost schimbat, în funcţia de director general al companiei fiind numit Ionuţ Georgescu, specialist în politici de colectare şi management al deşeurilor.„Prin schimbarea […]
 • The Woman 2019 Cluj-Napoca: Nevoia de schimbare este absolut fireascăThe Woman 2019 Cluj-Napoca: Nevoia de schimbare este absolut firească The Woman 2019 Cluj-Napoca. Fiecare etapă din viața unei femei vine cu schimbări și acceptări ale unor parcursuri profesionale pe care nu toți le înțeleg sau validează. Astfel, în cadrul The Woman Leadership […]

2 păreri la “XTB România are un nou director general

 1. Pingback: Lidl magazin Ghiroda - Anuntul facut de retailer | Jurnalul de Afaceri

 2. Pingback: Revista presei - stiri afaceri - Lidl deschide un magazin în Ghiroda, județul Timiș

Comentariile nu sunt permise.