Stiri: Companii

Yasou restaurant Bucuresti

Un nou restaurant grecesc în București: Yasou

11.12.2018

Yasou restaurant București. S-a deschis Yasou, cel mai nou restaurant grecesc din București. Acționarii OSHO si Orotoro au anunțat că investesc 300.000 de euro, într-un restaurant cu specific grecesc, în nordul Bucureștiului.

Yasou este amplasat pe Calea Floreasca 111-113. Restaurantul are o suprafață totală de 230 de metri pătrați și o capacitate de 80 de persoane.

Începând cu 8 decembrie 2018, Yasou aduce rețete și metode de preparare din cultura elenă, reinterpretate pentru a se potrivi gusturilor românilor. De asemenea, restaurantul își întâmpină vizitatorii cu un design minimalist urban și spații ideale pentru mese savuroase.

Autenticitatea gustului este dată de ingredientele de calitate utilizate.

Aproximativ 80% din materia primă este importată din Grecia. Aceasta provine de la ferme organice și microproducători locali.

O mare parte din investiție este reprezentată de echipamentele cu care este dotată bucătăria, precum cuptoarele-grill Josper, folosite în restaurante de top din lume şi de bucătari renumiţi.

Yasou restaurant grecesc București. Un nou concept

„Yasou introduce un nou concept în peisajul bucureștean de casual dining, dar, în același timp, se aliniază filosofiei și valorilor aplicate pentru OSHO și Orotoro. Fie că vorbim despre segmentul restaurantelor premium sau tip fast-serving, strategia noastră a pus întotdeauna accent pe calitatea produselor și a materiei prime, pe gradul de performanță a echipamentelor folosite pentru preparare și experiența bucătarilor. Prin deschiderea Yasou, portofoliul nostru de restaurante ajunge la 12 unități, în București și în țară, și ne propunem să continuăm extinderea acestuia în perioada următoare”, a declarat Georgios Malideros, fondator și acționar.

Yasou restaurant grecesc București. Acționari unității

Yasou este deținut de Georgios Malideros, proprietarul restaurantului Osho, din Bulevardul Primăverii, București, și al lanțului de restaurante Orotoro.

Meniul și reinterpretarea rețetelor elene poartă semnătura lui Chef Iosif Ștefănescu.

Yasou restaurant București. De ce s-a ales zona Floreasca?

„Zona Floreasca a avut o dezvoltare spectaculoasă în ultimii ani și continuă să ofere oportunități pentru dezvoltatori. Cu timpul, a devenit un pol important pentru proiecte rezidențiale, de birouri, dar și o destinație de ieșit în oraș. Ceea ce ne-am propus a fost să găsim acel punct în care grecescul – aromele mediteraneene, acel mod specific de a găti și de a savura preparatele – întâlnește bucureșteanul, spiritul orașului într-una dintre cele mai efervescente zone. Iar prin Yasou avem convingerea că reușim să aducem ce e mai bun din Grecia, păstrat în ingredientele autentice și în modul de preparare, în inima Bucureștiului”, a declarat Andrei Trandaf, general manager și acționar.

Citește și Concert de cântece de leagăn și colinde: ”Stelele-n cer”