Zacamant OMV Petrom

OMV Petrom a descoperit un nou zăcământ de petrol și gaze, în județul Gorj

09.10.2019

Zăcământ OMV Petrom. Compania a anunțat că a descoperit noi resurse de hidrocarburi în regiunea Oltenia, județul Gorj. Acestea se află situate lângă unul dintre cele mai productive zăcăminte explorate de OMV Petrom în România: Totea.

OMV Petrom este cel mai mare producător de petrol și gaze din Sud-Estul Europei.

Zăcământ OMV Petrom. Ce spune conducerea companiei?

”De-a lungul anilor, zăcământul Totea a fost unul dintre cele mai productive din portofoliul nostru. Însă, așa cum se întâmplă cu orice zăcământ de țiței și gaze, Totea a intrat în declin după ce și-a atins platoul de producție în 2017. Descoperirea unor resurse suplimentare în apropierea zăcământului Totea este o veste extraordinară pentru potențialul zonei și va compensa parțial acest declin”, a declarat Peter Zeilinger, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil de Upstream.

Zăcământ OMV Petrom. Forajul sondei Totea 4461

Forajul sondei Totea 4461 a început în ianuarie 2018. Aceasta a atins adâncimea finală în septembrie același an. Sonda a fost testată cu succes în aprilie 2019, pentru volume de până la 500.000 de metri cubi pe zi.

În plus, conectarea la infrastructura din zona Totea a fost efectuată în mai puțin de un an. Astfel, a fost demarată producția experimentală, pentru a testa potențialul și dimensiunea noii descoperiri.

Zăcământ OMV Petrom. Investiții

Investițiile în noua sondă și infrastructura conexă se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro. Acestea se adaugă celor 200 de milioane de euro deja investite începând din anul 2011 pentru dezvoltarea infrastructurii zona Totea.

Lucrările au inclus forajul a cinci sonde de mare adâncime. La acestea se adaugă și construcția parcului de producție gaze Totea 4540.

Gazele naturale de la Totea

Gazul natural de la Totea este transportat prin 25 de km de conducte. Acesta ajunge în hub-ul Hurezani pentru a fi tratat. După aceea, este livrat în sistemul național de transport.

Cu noua sondă, producția de gaze din zăcământul Totea, dacă ar fi folosită exclusiv pentru încălzire, ar putea asigura necesarul de energie pentru peste 500.000 de locuințe.

Citește și Proiectul BRUA 2019: Transgaz a inaugurat Staţia de Comprimare Gaze Naturale Jupa

 

 

 

Citiți și despre: