Zacaminte OMV Petrom

OMV Petrom a transferat 40 de zăcăminte de țiței și gaze

09.01.2020

Zăcăminte OMV Petrom. Compania OMV Petrom a anunțat că a semnat un contract privind transferul a 40 de zăcăminte onshore de ţiţei şi gaze din țara noastră către Dacian Petroleum SRL. Acest lucru se întâmplă în contexul unui transfer de activitate.

Zăcăminte OMV Petrom. Producția celor 40 de zăcăminte

Cele 40 de zăcăminte ce vor fi transferate sunt situate în sudul României. Ele au o producţie cumulată de ţiţei şi gaze de aproximativ 1.700 barili echivalent petrol (bep)/zi. Acest lucru reprezintă aproximativ 1% din producţia OMV Petrom.

Transferul drepturilor şi obligaţiilor din acordurile de concesiune este supus aprobării autorităţilor, conform Legii Petrolului.

Zăcăminte OMV Petrom. Optimizarea portofoliului

Transferul este parte a programului de optimizare a portofoliului Diviziei Upstream a OMV Petrom, care are ca scop eficientizarea operaţiunilor şi concentrarea pe cele mai profitabile zăcăminte cheie.

Dacian Petroleum S.R.L. a încheiat contractul de transfer al activităţii având ca scop extinderea duratei de viaţă a celor 40 de zăcăminte, considerate marginale pentru OMV Petrom.

În baza contractului, OMV Petrom va transfera, de asemenea, sondele şi infrastructura de ţiţei şi gaze aferentă. La acestea se adaugă și transferul a aproximativ 190 de salariaţi.

Procesul de selecție

Procesul de selecţie a companiei care va prelua licenţele s-a desfăşurat în conformitate cu cele mai bune practici internaţionale. El s-a desfăşurat pe o perioadă de 30 de luni. În plus, selecția s-a realizat cu participarea unor companii din România şi din străinătate.

Citește și BNR mențină dobânda de politică monetară la 2,5%

 

 

 

 

Citiți și despre: