Stiri: Social

Zece maternităţi, dotate de Dorna şi Salvaţi Copiii

18.11.2015

Cu ocazia Zilei Internaționale a Prematurității, Dorna şi Salvați Copiii au anunţat dotarea a încă 10 maternități din ţara noastră cu echipamente de specialitate necesare îngrijirii medicale a copiilor născuți prematur. Donațiile au fost făcute pe parcursul anului curent, în cadrul campaniei „Grijă pentru copii”.

Fiecare spital a fost dotat cu un alt tip de echipament medical de specialitate, în funcție de nevoile sale– de la monitoare transcutanate de gaze sangvine, pulsoximetre sau ventilatoare suport respirator, până la incubatoare de transport sau monitoare ale funcțiilor vitale.

Spitalul Clinic de Urgență Cantacuzino din București este unul din cele 10 spitale dotate în 2015. Acestuia i se adaugă alte nouă spitale din țară: Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie din Brașov, Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, Spitalul de Urgență din Hunedoara, Spitalul Județean de Urgență Târgu-Mureș, Spitalul Municipal de Urgență Roman, Spitalul Municipal de Urgență Sibiu, Spitalul Municipal de Urgență Câmpulung Moldovenesc, Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara și Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

Campania „Grijă pentru copii” a fost lansată de Dorna și Salvați Copiii în urmă cu doi ani, cu scopul susținerii unor programe pentru îngrijirea corespunzătoare a nou-născuților prematur.

De la data lansării și până în prezent, 40 de maternități au beneficiat de suport, prin dotarea cu echipamente de specialitate. Numărul de echipamente donate până acum în cadrul programului a ajunsla 107 echipamente medicale de specialitate. Campania a fost susținută anul acesta și de grupul McCann Erickson.

„Ne bucurăm că ne putem implica în susținerea acestor programe, prin care am contribuit deja, împreună cu partenerii noștri de la Salvați Copiii, la dotarea a 40 de maternități din cadrul spitalelor sau clinicilor din București și din țară. Pe lângă donațiile propriu-zise, începând din 2015, campaniei Grijă pentru copii i s-a alăturat și Simona Halep, care, prin prezența foarte puternică și prin susținerea oferită campaniei, a făcut această cauză și mai cunoscută în rândul publicului larg”, spune Anca Năstase, Senior Brand Manager Still Drinks Romania & Moldova Coca-Cola România.

România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă. Astfel, conform statisticilor, un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore. Însă, atunci când nou-născuții sunt îngrijiți corespunzător, 33% dintre aceste decese pot fi prevenite.

„Secțiile de neonatologie ale maternităților care nu sunt dotate cu echipamente medicale de specialitate pentru copiii născuți prematur nu pot funcționa și nu pot oferi suportul necesar pentru bebelușii născuți prea devreme. Acesta este motivul pentru care ne implicăm de peste 3 ani, împreună cu Dorna, în campania „Grijă pentru copii”, care sperăm să ajute un număr tot mai mare de copii născuți prematur să câștige lupta pentru viață!”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedintele Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii.