Stiri: Energie

Zeci de angajaţi Hidroserv, în greva foamei. Liviu Pop: „Nu vă lăsaţi manipulaţi”

27.07.2015

Ministrul delegat pentru Dialog Social Liviu Pop face apel la angajații de la Societatea Hidroserv — Râmnicul Vâlcea care au intrat în greva foamei, pe motiv că de aproximativ doi ani nu au semnat contractul colectiv de muncă, să renunțe la această formă de protest.

„Fac apel la lucrătorii de la Hidroserv să nu se lase manipulați de cei care au interesul să candideze în 2016 la Primărie din partea PMP. În acest caz vorbim despre un joc de imagine. Vorbim despre persoane care nu au reușit să-și facă datoria în calitate de lideri de sindicat în 2013 și în 2014, iar astăzi își expun în mod inutil colegii”, a declarat ministrul pentru Dialog Social.

Totodată, ministrul Liviu Pop este de părere că verificările pe care le vor face Corpul de control de la Hidroelectrica și Corpul de control de la Ministerul Energiei vor demonstra ilegalitatea acestor forme de protest.

„Principalii perdanți vor fi, din păcate, lucrătorii aflați în greva foamei. Cred cu tărie că verificările pe care le va derula, în urma solicitării mele, Corpul de control, vor arăta că în acest caz vorbim despre un protest ilegal, întrucât este încălcată în totalitate Legea Dialogului Social. Așa cum am demonstrat în repetate rânduri soluția o reprezintă așezarea la masa dialogului și începerea negocierii contractului colectiv de muncă cu sindicatele reprezentative și nu cu falși lideri de sindicat”, a conchis Liviu Pop.

Vineri, 24 iulie, zeci de angajați ai Societății Hidroserv, cu sediul în Râmnicul Vâlcea, au intrat în greva foamei nemulțumiți că de doi ani de zile nu și-au semnat contractul colectiv de muncă. Lucrătorii susțin de asemenea că au de primit sume mari de bani de la societate și spun că actuala conducere nu dorește să le dea bonificațiile.