Stiri: Sanatate

Zentiva fabrica medicamente.

Zentiva își mărește capacitatea de producție a medicamentelor

11.09.2019

Zentiva fabrică medicamente. Compania a anunțat că își mărește capacitatea de producție globală prin semnarea unui acord de achiziție a unei fabrici de producție în Ankleshwar, India. Astfel, producătorul de medicamente anunță semnarea unui contract de transfer comercial cu Sanofi pentru achiziționarea fabricii de producție din Ankleshwar, India. Această preluare va ajuta la asigurarea continuă a furnizării de medicamente de înaltă calitate pentru mai mulți pacienți. Acest lucru este posibil prin extinderea capacității și agilității rețelei de producție Zentiva.

Zentiva fabrică medicamente. Ce spune conducerea companiei?

„Extinderea rețelei noastre de fabrici de producție deținute integral de Zentiva reprezintă un factor cheie pentru succesul nostru pe viitor, asigurând o mai bună garanție a aprovizionării pentru persoanele care locuiesc în Europa și nu numai. Acest lucru ne permite să inovăm în continuare pentru a atinge excelența operațională, pentru a spori productivitatea și pentru a accelera dezvoltarea”, a declarat Nick Haggar, CEO al Zentiva. „Suntem ferm implicați în dezvoltarea și succesul echipei și operațiunilor din Ankleshwar. Fabrica va fi cea mai mare din rețeaua noastră, iar echipa din India va juca un rol principal în operațiunile Zentiva”.

Zentiva fabrică medicamente. Creșterea cererii de produse farmaceutice

Odată cu creșterea cererii de medicamente de înaltă calitate la prețuri accesibile, achiziția reafirmă angajamentul Zentiva de a participa alături de farmaciști, profesioniști din domeniul sănătății și factorii de decizie la îmbunătățirea accesului pacienților la tratament.

Achiziția Solacium din România și a Creo din Regatul Unit

La începutul anului 2019, Zentiva și-a mărit rețeaua prin achiziția Solacium din România și a Creo din Regatul Unit. La acestea se adaugă și realizarea unor investiții de mai multe milioane de euro la Praga și București. Scopul lor a fost de a maximiza capacitățile de producție.

Această tranzacție este supusă primirii aprobărilor din partea:

  • organismelor de reglementare
  • acționarilor

La acestea se adaugă și finalizarea anumitor condiții definite în Acordul de transfer comercial.

Citește și Dispariția locurilor de muncă. Angajații se simt amenințați de automatizare