Zetea, un brand de talie mondială

01.12.2017

Produsele Zetea, cu baze tradiționale românești, ajung în diferite colțuri ale lumii. Compania Privat Silviu Zetea a fost înființată la începutul anului 1990, sub formă de întreprindere mică, în baza Decretului de Lege 54/1990, și transformată în SRL după apariția Legii 31/1991. Însă bazele companiei au fost puse cu mult timp înainte, fiind rezultatul unei activități cu tradiție continuă de peste un secol în familia ZETEA în ceea ce privește distilatele din fructe.

„În ce privește momentele importante în istoria noastră, putem spune că fiecare zi este la fel de importantă, pentru că această activitate a devenit un mod de viață. Dacă ar fi să ne raportăm totuși la anumite momente de referință, am putea preciza că momentul înființării a fost mai important sau momentul trecerii de la o activitate generică bazată pe prestări servicii la cea de producție, în 1994; la fel de important este poate momentul trecerii la categoria de lux sau segmentul de nișă, în anul 2000 ”, ne-a declarat Silviu Zetea, proprietarul și președintele companiei Privat Silviu Zetea.

Se poate spune că această afacere s-a dezvoltat odată cu dezvoltarea economiei de piață din România, fiind de multe ori deschizătoare de drumuri. De aceea, compania a obținut numeroase premii pentru produsele sale, precum obținerea medaliei de argint la Concursul Internațional de băuturi alcoolice de la Bruxelles 2001. În plus, Privat Silviu Zetea a reușit înscrierea în Regulamentul 110/2008 al Comisiei Europene ca Indicație Geografică protejată la nivel european pentru Țuica Zetea.

Particularitățile produselor Zetea

Privat Silviu Zetea produce o gamă diversificată de distilate din fructe, precum mere, pere, caise, cireșe, cireșe amare, vișine, coacăze, dar și derivate din acestea, cum ar fi lichiorurile naturale din coacăze, vișine, afine și chiar din prune, sub marcă proprie Silvoriu. Însă produsele de bază ale companiei sunt Țuica Zetea de Transilvania și Pălinca de Ardeal Zetea.

Privat Silviu Zetea produce o gamă diversificată de distilate din fructe, însă produsele de bază ale companiei sunt Țuica Zetea de Transilvania și Pălinca de Ardeal Zetea

„Dacă ar fi să vorbim despre ceva specific produselor din marca ZETEA, am putea aminti că tehnologia proprie, numită și metoda ZETEA, care se caracterizează în principal prin tripla distilare la cazane cu foc direct, prevăzute cu sisteme de deflegmare simplă de concepție proprie, dau produselor noastre caracteristici proprii ca finețe, culoare, gust… și altele”, susține Silviu Zetea.

Brandul este notorietatea unei mărci, astfel că marca Zetea este un brand de excepție în domeniul distilatelor din fructe

Cum brandul este notorietatea unei mărci, Privat Silviu Zetea a mizat pe calitate și reprezentativitate, alături de multe acțiuni de educare și formare a pieței, inclusiv prin deschiderea porților firmei pentru vizite turistice, toate aceste activități aducând companiei notorietatea care a făcut din marca Zetea un brand de excepție în domeniu.

În plus, o băutură bună trebuie prezentată pe măsură, ceea ce se reflectă pozitiv în piață. De aceea, sticlele de bază care definesc produsele Zetea sunt numite „Decantere Zetea” și sunt protejate la OSIM ca model industrial creat de proprietarul companiei.

„După cum puteți observa, produsele noastre includ multă creativitate, ceea ce conferă un surplus de valoare adăugată. Avem anumite principii în ce privește producerea și ambalarea băuturilor de marcă ZETEA (…) Se poate vorbi mult pe marginea identității și a elementelor specifice acestor decantere, dar mă rezum la faptul că un ambalaj de clasă trebuie la rândul său să transmită un mesaj consumatorului”, a mai spus președintele Privat Silviu Zetea.

Țuica Zetea, de Indicație Geografică Protejată

Țuica Zetea este produsă în Medieșu Aurit și este Indicație Geografică Protejată la nivel european. Aria de distribuție a produselor este, în principal, Europa, România fiind însă piața de bază a acesteia. Se poate spune că produsele Zetea au și o acoperire mondială, compania având exporturi în diferite colțuri ale lumii.

Procesul de producție a distilatelor Zetea include multe elemente inovative proprii, bazate în cea mai mare parte pe experiența de peste 40 de ani în domeniu a proprietarului, folosind aceleași aspecte de secole.

Această activitate de producție se desfășoară în mod continuu, pe tot parcursul anului. Totuși, în anumite perioade, precum de sărbători sau când românii vin acasă în concediu de prin străinătate, se simte o creștere a cererii, creștere anticipată de companie.

Creștere constantă a volumului de vânzări

Privat Silviu Zetea este un precursor în domeniul distilatelor din fructe, fiind tot timpul prima în acțiunile întreprinse, servind ca model altor companii similare, care au luat Privat Silviu Zetea drept exemplu.

Cu toate acestea, compania se diferențiază de alte societăți din domeniu prin tot ce face, lucru demonstrat și de numeroasele aprecieri, fie ele diplome, distincții, certificări sau simple aprecieri.

În plus, Privat Silviu Zetea investește constant, în prezent accentul fiind pus pe spațiile de producție și pe dezvoltarea turismului de nișă, prin creșterea investițiilor crescând implicit și valoarea companiei. În consecință, valoarea de piață a stocurilor Zetea se constituie într-un profit viitor care asigură un grad de confort în ce privește investițiile viitoare.

Privat Silviu Zetea se mândrește cu o creștere constantă a volumului de vânzări, o creștere sustenabilă, cu perspective foarte optimiste

În ceea ce privește rezultatele financiare, Privat Silviu Zetea se mândrește cu o creștere constantă a volumului de vânzări, o creștere sustenabilă, cu perspective foarte optimiste în acest sens.

Toate acestea, coroborate cu faptul că firma produce, în cea mai mare parte, pe comandă (contractual) și creativitatea de care dispune, conferă companiei garanția că, extracontabil, are o valoare înmagazinată mare.

„Această activitate, care derivă din tradiția de secole a poporului român, așa cum este construită zi de zi, timp de zeci de ani, până în prezent, este menită să dăinuie secole de acum încolo, pentru că nu este gândită doar ca o activitate generatoare de venit. Ne place să ne mândrim cu ce facem și cu rezultatele obținute, în ciuda vicisitudinilor vremurilor noastre și tare mi-ar plăcea să mă întorc aici peste câteva sute de ani, dacă ar fi posibil acest lucru, ca să mi se confirme aceste previziuni pentru că da, noi credem că suntem vizionari în domeniu”, a încheiat Silviu Zetea, proprietarul și președintele companiei Privat Silviu Zetea.

 

 

 

Citiți și despre: