Zile libere pentru parinti

Guvernul a decis: Zile libere pentru părinți și în timpul vacanțelor

03.04.2020

Zile libere pentru părinți și în timpul vacanțelor școlare, pe perioada stării de urgență, anunță Ministerul Muncii și Protecției Sociale, într-un comunicat de presă. Pentru acordarea acestor zile libere plătite, Executivul a adoptat o Ordonanță de Urgență.

Zile libere pentru părinți. Copiii trebuie să fie mai mici de 12 ani

Așadar, părinții care își supraveghează la domiciliu copiii în vârstă de până la 12 ani după instituirea stării de urgență vor beneficia de zile libere și în timpul vacanțelor școlare.

În acest sens, Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență care modifică art. 1 alin. (1) din HG nr. 217/2020 pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ.

Zile libere pentru părinți. Anunțul făcut de Ministerul Muncii

Era nevoie de această măsură în contextul restricționării drastice a circulației persoanelor în ultima perioadă, printr-o serie de ordonanțe militare, mai ales a persoanelor vârstnice, care, în marea lor majoritate, se ocupau de supravegherea nepoților pe timpul zilei, a mai anunțat Ministerul Muncii.

Prelungirea perioadei de stat acasă cu cei mici se face din oficiu

În cazul părinților care beneficiază deja de zilele libere acordate în baza Legii nr. 19/2020, prelungirea acestei perioadei se face din oficiu. Prin urmare, angajatorul urmează să înștiințeze părinții despre acest drept prin mijloace de comunicare electronice.

Citește și Auchan și Leroy Merlin construiesc centru de spitalizare în București

 

 

 

Citiți și despre: