Stiri: Logistica

Zilele Feroviare 2017 – Railway PRO Investment Summit: Ce speakeri vor participa la eveniment?

01.09.2017

Evenimentul Zilele Feroviare 2017 – Railway PRO Investment Summit va reuni în perioada 3-4 octombrie, la Bucureşti, reprezentanţi ai autorităţilor şi instituţiilor cu activitate în domeniul feroviar, ai Comisiei Europene şi instituţiilor financiare internaţionale, operatori de transport feroviar şi transport public pe şină, precum şi companii din industria feroviară.

Summit-ul este un eveniment care facilitează dialogul în rândul jucătorilor din piaţă, susţine şi stimulează o abordare integrată a proiectelor naţionale şi internaţionale care, împreună, accelerează dezvoltarea unui Spaţiu Feroviar European Unic.

Vorbitorii Railway PRO Investment Summit:

Unul dintre subiectele evenimentul este reprezentat de Compania Naţională de Cai Ferate CFR SA care se află în plin proces de modernizare a infrastructurii feroviare. Au fost finalizate proiecte, altele sunt în plină desfăşurare, vor fi deschise şi se vor execută noi proiecte importante. În acest proces se nasc o serie de întrebări legitime – Unde? Când?, Cum?, Cât? – întrebări la care va răspunde Marius Chiper, Director General CFR SA, prin susţinerea în prima zi a conferinţei a prezentării cu titlul “Investiţii în infrastructură feroviară – bilanţ, tendinţe, provocări”, în cadrul panelului „Politici şi strategii pentru un sector feroviar competitiv şi eficient”.

De asemenea, Frank Jost, Responsabil cu Probleme Legislative în cadrul Directoratului General pentru Mobilitate şi Transport, va oferi o actualizare a noilor iniţiative politice din sectorul feroviar din Europa de Sud-Est şi din Uniunea Europeană.

Prezentarea sa va avea cinci puncte:

(1) informare din timp asupra lucrărilor, consultarea operatorilor feroviari;
(2) Parlamentul European a modificat legislaţia privind accesul la piaţa feroviară în 2012, iar în prezent, Comisia pregăteşte măsurile de aplicare a legii în statele membre;
(3) progresul contractelor privind finanţarea întreţinerii reţelelor;
(4) noi rute pentru liniile de contact;
(5) Sistemul de Monitorizare a Pieţei Feroviare.

În plus, Ioan Buciuman, Lect. dr. ing. la Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, va susţine în cea de-a doua zi a summitului, prezentarea cu titlul „Sisteme Inteligente de Transport în domeniul feroviar (ERTMS/ETCS) – principii tehnice şi de funcţionare”. Lucrarea sa prezintă Sistemul Inteligent de dirijare a traficului feroviar ERTMS/ETCS drept un sistem integrat format din cele două subsisteme ERTMS – Sistem European de Management al Traficului Feroviar şi ETCS – Sistem European de Control al Trenului din poziţia de reprezentant al căii ferate române la realizarea acestui proiect (EUROINTERLOCKING).

Sistemul a fost conceput pentru a fi realizat treptat pe trei niveluri funcţionale ale ETCS, nivelul trei fiind cel mai evoluat. Sistemul respectă principiile tehnice de realizare a sistemelor inteligente cu mare răspundere funcţională şi poate funcţiona şi în variante separate ale celor două subsisteme ERTMS fără ETCS (cu INDUSI pentru controlul vitezei trenului), respectiv ETCS fără ERTMS.

Lista completă a vorbitorilor Railway PRO Investment Summit poate fi consultată pe site-ul summit.clubferoviar.ro/vorbitori-1/